A vrut să se arunce de pe pod dar a fost salvată de poliţişti
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Rata de suicid a crescut în ultimii ani în România / Foto: Pexels
Rata de suicid a crescut în ultimii ani în România / Foto: Pexels
O femeie din Slobozia, însărcinată în 5 luni, a vrut să-şi pună capăt zilelor dar a fost salvată în ultimul moment de poliţişti. Tânăra de doar 23 de ani va putea să-i spună, acum, puiului de om care va veni pe lume că eroii lui poartă...uniformă. 

O tânără de 23 de ani, însărcinată în cinci luni, a fost salvată de la moarte de poliţiştii de ordine şi siguranţă publică din Slobozia, în momentul în care voia să se arunce de pe podul rutier care traversează râul Ialomiţa. "Apelul a venit seara trecută, în jurul orei 21.00, de la soacra tinerei, care a sesizat faptul că nora sa intenţionează să se arunce de pe pod. Poliţiştii au mers de urgenţă la locul indicat, unde au găsit-o pe tânără pregătită să sară. Au încercat să o liniştească şi să o convingă să renunţe la gestul său, şi după câteva minute de negociere, tânăra le-a dat mâna poliţiştilor şi a coborât de pe marginea podului", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Ialomiţa. Tânăra a fost preluată de un echipaj medical şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia pentru îngrijiri de specialitate.

Numai în luna decembrie a anului trecut au fost raportate peste 100 de cazuri de suicid în România. Psihologii spun că rata crescută a tentativelor şi cazurilor de suicid nu are legătură cu depresia despre care se crede că s-ar instala la final de an, când devenim mai nostalgici şi mai orientaţi înspre amintiri şi trecut. Multe din cauze pot fi şi neîmplinirea în dragoste sau carieră, lipsa afecţiunii, singurătatea şi chiar sărăcia. Adolescența şi prima tinereţe ar trebui să fie vârsta poftei de viață, a iubirii, a visurilor care prind aripi. Din păcate, tot mai mulți adolescenți și copii se luptă cu depresia şi anxietatea și ajung să-și dorească să-și pună capăt zilelor. Este un fenomen care ne privește pe noi toți şi ar trebui să ne dea de gândit. Statisticile arată că tot mai mulți adolescenți români vor să se sinucidă, înregistrându-se o creștere de la 2% la 16% în rândul tinerilor care au astfel de intenții și sună la TeenLine.

În fiecare an, în lume, se înregistrează aproximativ un milion de decese prin suicid, ceea ce înseamnă un deces la fiecare 40 de secunde. Sinuciderea ocupă locul doi în rândul cauzelor morţii la adolescenţi şi tineri. În România, în fiecare an, se înregistrează aproximativ 13 decese prin sinucidere la 100 000 locuitori, situându-se pe locul trei în ierarhia circumstanţelor de moarte violentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel