A sunat la 112 pentru că o altă persoană i-a furat sticla de băutură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / A sunat la 112 pentru că o altă persoană i-a furat sticla de băutură
Pixabay / A sunat la 112 pentru că o altă persoană i-a furat sticla de băutură
Un bărbat din Suceava care consuma alcool în fața unei biserici a sunat la poliție pentru că un alt bărbat i-a furat sticla de băutură. 

Un bărbat care consuma băuturi alcoolice în fața unei biserici din Suceava a sunat la numărul de urgență 112 după ce un altul i-a furat sticla de băutură. Sticla era primită de pomană, de la credincioșii veniți la biserică, iar bărbatul nu a mai așteptat să ajungă acasă și a început să se cinstească în fața lăcașului de cult. 

Incidentul tragi-comic a avut loc sâmbătă, în jurul orei 12.00, în fața bisericii Sfântul Andrei din cartierul Burdujeni din Suceava, relatează A3.ro. Păgubitul a povestit polițiștilor deplasați la fața locului că participase la o pomană de la biserica suceveană, unde primise mâncare și 2 sticle de băutură. După ce a terminat mâncarea, acesta s-a așezat pe gardul bisericii pentru a consuma și cele 2 sticle de băutură. 

A fost audiat și a primit amendă

Un alt bărbat s-a apropiat de acesta și i-a cerut să bea și el din sticlă, dar cel ce avea să devină păgubit a refuzat. În acest caz, bărbatul a furat sticla și s-a făcut nevăzut cu ea. 

Păgubitul a sunat la numărul unic de urgență 112 și a spus că este victima unui furt. Polițiștii ajunși la biserică l-au audiat pe acesta, ocazie cu care bărbatul a povestit tot ceea ce se întâmplase. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru furt, dar șansele de recuperare a sticlei cu băutură sunt reduse. 

Păgubitul a primit și el o amendă, pentru consum de alcool în spații publice. 

Alcoolul este nociv pentru creier

Consumul de orice cantitate de alcool cauzează leziuni ale creierului, arată un nou studiu. Un nou studiu observațional, care nu a fost încă evaluat de experți, arată că nu există un nivel 'sigur' pentru consumul de alcool. În orice cantitate, consumul de alcool este asociat cu o sănătate mai slabă a creierului, scrie CNN.

În cadrul acestui studiu observațional, cercetătorii de la Universitatea din Oxford au studiat relația dintre consumul de alcool auto-raportat de aproximativ 25.000 de persoane din Marea Britanie și scanarea creierului acestora (RMN).

Astfel, s-a ajuns la concluzia că alcoolul, consumat în orice cantitate, are un efect negativ asupra substanței gri a creierului - regiuni din creier care alcătuiesc „biți importanți în care informațiile sunt procesate”, spune autorul principal al studiului, Anya Topiwala, cercetător clinic senior la Oxford.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel