A sunat Iohannis primarii PNL să-l sprijine pe Cîțu? Orban: Nu pot să cred așa ceva! Nu pot!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
A sunat Iohannis primarii PNL să-l sprijine pe Cîțu? Orban: Nu pot să cred așa ceva! Nu pot! / Foto: Captură video Realitatea Plus
A sunat Iohannis primarii PNL să-l sprijine pe Cîțu? Orban: Nu pot să cred așa ceva! Nu pot! / Foto: Captură video Realitatea Plus
Ludovic Orban a spus dacă președintele Klaus Iohannis i-ar fi putut suna pe primarii PNL pentru a le cere să îl sprijine pe Florin Cîțu la șefia partidului.

Ludovic Orban a fost întrebat la Realitatea Plus dacă președintele Klaus Iohannis este implicat direct în alegerile din PNL și dacă ar fi cerut primarilor PNL să îl susține pe Florin Cîțu pentru șefia partidului.

"Președintele Klaus Iohannis nu a dat nicio declarație publică cu privire la susținerea unuia dintre candidați. A avut câteva apariții publice alături de premierul Cîțu, dar au fost apariții publice care au fost în niște momente care puteau să justifice prezenta comună, dar președintele Iohannis nu a dat nicio declarație publică de sprijinire a unuia dintre candidați. Se transmite în teritoriu de unii președinți, nu dau niciun nume ca argument, acum eu nu știu, că nu am participat la nicio discuție... Eu nu știu dacă discută vreun președinte de filială cu Klaus Iohannis și nu am de unde ști ce discută, dacă discută. Nici măcar nu știu dacă discută. Acum e adevărat că unii președinți transmit mesajul în teritoriu că așa vrea domnul președinte Iohannis, că domnul președinte Iohannis îl sprijină pe Florin Cîțu, așa transmit ei mesajul.

Ludovic Orban: Nu pot să cred așa ceva

Fie transmit mesajul în forma asta ca să aibă argumente suplimentare, că sunt greu de găsit argumente în competiția dintre mine și Florin Cîțu, de ce să nu voteze cu Orban, care e omul partidului de 31 de ani, care a fost alături de membri, de primari, de viceprimari, de consilieri județeni, de parlamentari, care a fost în toate campaniile, care e omul partidului, copilul partidului, să ai o altă variantă. De ce să fie schimbat Orban care a câștigat alegeri. Sunt greu de găsit argumente și s-ar putea ca unii președinți să facă exces de zel, să creadă lumea că așa vrea Iohannis. Nu relatez discuții personale cu președintele Iohannis, dar sunt convins că dacă președintele Iohannis ar fi dorit să îmi transmită ceva mi-ar fi transmis. Nu este fum fără foc, dar nu cred. (...) Sunt unii care au încercat să se justifice astfel, că așa vrea președintele, dar eu nu cred așa ceva, vă spun sincer. Eu nu pot să cred că președintele României a pus mâna pe un telefon să îl sune pe un președinte de filială și să îi spună: "Sprijină-l pe Cîțu". Nu îmi vine să cred.", a răspuns Ludovic Orban.

Orban, despre informația că președintele PNL Constanța ar fi fost sunat de Klaus Iohannis

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora șeful PNL Constanța ar fi fost sunat de președintele Klaus Iohannis. Ludovic Orban a vorbit și despre acest subiect.

"Am citit informația în presă, dar nu am nicio dovadă în acest sens. Credeți că dacă eu îl întreb pe președintele PNL Constanța dacă l-a sunat Iohannis o să îmi spună președintele PNL Constanța "Da, m-a sunat Iohannis și mi-a spus să votez cu Cîțu”? Nu cred că îmi va spune. Eu vorbesc cu toți membrii PNL care îmi răspund la telefon sau care mă sună și în mod evident este folosită această placă. (...) Asta este o idee care a încercat să se inducă în mintea colegilor mei de la PNL, că președinte României îl sprijină pe Florin Cîțu. Președintele PNL se alege de către membrii PNL, votul fiind secret.", a mai spus Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel