Data publicării:

A revenit campania de tip phishing/scam care vizează clienții DIGI România

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
Foto: Facebook / CERT-RO
Foto: Facebook / CERT-RO

CERT-RO avertizează cu privire la noi campanii de tip phishing/scam.

A revenit campania de tip phishing/scam care vizează clienții DIGI România. Echipa CERT-RO a fost notificată recent despre această inițiativă malițioasă.

”Din pricina faptului că unele pagini frauduloase au fost deja suspendate la momentul investigației, nu putem verifica ce date vizează atacatorii sau dacă unul dintre obiectivele acestora ar putea fi o eventuală infectare cu malware. Vom reveni cu o analiză amânunțită a acestui tip de atac atunci când vom avea mai multe date la dispoziție”, se arată într-un comunicat CERT-RO. 

Cum ajung utilizatorii pe astfel de site-uri frauduloase?

 

Infractorii cibernetici se folosesc de site-uri sau pagini web compromise, pentru a găzdui pop-up-uri pe modelul reclamelor online, unde ești anunțat că poți câștiga extrem de usor un premiu din partea Digi.

Momeala folosită în această campanie este un sondaj aleatoriu la care doar o 100 de utilizatori "norocosi" au fost extrași ‘la întâmplare’ să primească șansa de a câștiga un terminal Samsung S20, S9 sau iPhone 12.

În momentul când accesezi acea fereastră pop-up, ești automat redirecționat către o pagină web care se folosește de indentitatea vizuală a companiei (RDS), pentru a simula prezența potențialei victime pe site-ul original. Cu toate acestea, la o simplă verificare a adresei pe care am accesat-o se poate observa că sub nicio formă nu ne aflăm pe un canal de comunicare al Digi, domeniul vizitat fiind Winnrs2021[.]click.

Atacatorii, atenți la detalii

Asemeni campaniilor precedente, atacatorii folosesc diferite technici de obfuscare pentru a împiedica analiza campaniei de phishing. În plus, textul este unul destul de corect conceput în limba română, atacatorii fiind de această dată extrem de atenți la detalii.

Un alt element din campaniile anterioare de tip scam pe care îl regăsim aici este inserarea în pagina vizitată a unor imagini care să arate ca o serie de comentarii legitime pe Facebook la acest ‘concurs’, pentru oferi o doză de veridicitate și încredere victimelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel