A reizbucnit incendiul la depozitul de deșeuri periculoase din Brazi
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
A reizbucnit incendiul la depozitul de deșeuri periculoase din Brazi  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
A reizbucnit incendiul la depozitul de deșeuri periculoase din Brazi / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Depozitul de deșeuri periculoase din Brazi este din nou cuprins de flăcări.

Potrivit Antena 3, depozitul de deșeuri periculoase din Brazi, care acum aproape două săptămâni a fost incendiat, este din nou cuprins de flăcări. În aceste momente, pompierii se luptă pentru a putea lichida flăcările apărute.

Prima dată, incendiul a izbucnit la începutul lunii iunie

O explozie a avut loc într-un depozit de deșeuri periculoase al firmei Ecoburn din Parcul Industrial Brazi. Pompierii din județul Prahova se luptă de mai bine de șase ore cu flăcările care au cuprins clădirea.

În interiorul halei, al cărei plafon s-a prăbușit, s-ar afla și o persoană. Deși până acum nu a fost descoperit vreun cadavru, anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze. Două dintre acestea ar fi o sinucidere, respectiv persoana respectivă s-ar fi adăpostit peste noapte în hală și, în încercarea de a se încălzi dând foc la deșeuri, să fi provocat incendiul.

Totodată, potrivit Antena 3, există două supoziții. În primul rând, există posibilitatea ca un om să fie blocat sub plafonul căzut și, de asemenea, există posibilitatea ca un om să se fi sinucis și să fi aruncat în aer incineratorul când a ales să-și curme viața. Mai multe surse spun că, în cursul nopții, un individ ar fi pătruns în interiorul clădirii.

La solicitarea observatorulph.ro, IJP Prahova a transmis următorul comunicat:

„La data de 2 iunie a.c., în jurul orei 2:30, polițiștii Secției de Poliție Cocorăștii Colț au fost sesizați despre producerea unui incendiu la o societate comercială ce are ca obiect de activitate distrugerea deșeurilor.

La fața locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare alcătuită din polițiști, dar și reprezentanți ai instituțiilor abilitate. La acest moment a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de distrugere din culpă. Din primele date, există posibilitatea ca o persoană să fie în interiorul clădirii în cauză“ (vezi imaginile AICI).

S-a trimis un mesaj RO-ALERT

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul a izbucnit în comuna Brazi, la o hală de depozitare a unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate colectarea şi incinerarea deşeurilor periculoase.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp, iar la faţa locului au fost mobilizate şase maşini de stingere, două autoscări, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. În urma incendiului au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel