A pretins că e refugiată din Ucraina pentru a primi din donaţii. S-a ales cu dosar penal
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Artūras Kokorevas, de la Pexels
Fotografie creată de Artūras Kokorevas, de la Pexels
O femeie din Sibiu a pretins că ar fi refugiată din Ucraina, pentru a primi mai multe bunuri din donaţii. 

Un sibian, organizator al unei campanii umanitare destinate sprijinirii refugiaților din Ucraina, a mers, duminică seara, la Poliția Sibiu și a reclamat faptul că o femeie necunoscută s-a prezentat la un punct de colectare din municipiul Sibiu unde, sub pretextul că este refugiată din Kiev-Ucraina, l-ar fi determinat pe bărbat să-i doneze mai multe bunuri alimentare și nealimentare.

„În cauză, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul de Investigații Criminale, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar în urma investigațiilor efectuate cu celeritate, polițiștii au reușit identificarea femeii, o sibiancă în vârstă de 32 de ani”, au transmis, luni, reprezentanții Poliției Sibiu.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 1.500 de lei, constând în bunuri de igienă personală, alimente, jucării și rechizite școlare, a fost recuperat în totalitate.

Cercetările continuă la nivelul Poliției municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, scrie Mediafax.

O rusoaică dată în urmărire prin Interpol. prinsă la graniţa României

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, Ilie Poroch Seriţan, a spus că femeia, în vârstă de 36 de ani, a fost depistată în PTF Siret vineri seara, la ora 19,00, pe sensul de intrare în ţară, la controlul efectuat asupra unui autocar cu pasageri care se deplasa pe ruta Ucraina - Turcia.

Femeia, pe numele căreia era emis un mandat internaţional de arestare de către Interpol, a fost predată Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava în vederea punerii în aplicare a măsurilor legale.

Aceasta a fost prezentată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Suceava cu propunere de arestare provizorie în caz de urgenţă a persoanei extrădabile Amina Gerikhanova, faţă de care autorităţile judiciare din Federaţia Rusă au dispus transmiterea difuziunii din data de 24 aprilie 2018 emisă de Interpol Moscova, prin care s-a solicitat arestarea în vederea extrădării, în baza mandatului de arestare emis pe 27 martie 2018 de Tribunalul districtual Oktyabrsky, Grozny, Rusia.

Curtea de Apel Suceava a fixat data de 24 martie ca termen pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile extrădării, femeia fiind în prezent în arestul IPJ Suceava. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel