A plecat fără diploma de absolvire. Gestul patriotic al unui tânăr
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Instagram - @geefunk213
Instagram - @geefunk213
Un tânăr din Statele Unite ale Americii a rămas fără diploma de absolvire a liceului după ce a purtat pe umeri steagul Mexicului. 

Un tânăr din Carolina de Nord a rămas fără diploma de absolvire, după ce a purtat steagul Mexicului deasupra robei specifice evenimentului. Ever Lopez a decis să poarte acest steag în speranța că va primi susținere din partea școlii și a colegilor și nu s-a așteptat ca cineva să aibă reacții contrare. Elevul a plecat fără diploma de absolvire. 

La liceul Asheboro, ceremonia de absolvire a avut loc joi seara, 3 iunie. Lopez și-a pus steagul drapat deasupra umerilor cât a stat așezat în careul de absolvenți. Acesta spune că a stat așezat în apropierea profesorilor și nimeni nu a menționat staegul până a ajuns pe scenă.

Prima persoană din familie care a absolvit

„A trebuit să îmi reprezint țara. Am făcut-o pentru familia mea. Ei au venit aici pentru ca eu să am un viitor mai bun”, a declarat Ever Lopez, conform USA Today. Tânărul a fost primul din familia sa care a absolvit o formă de învățământ, așa că absolvirea a avut o semnificație aparte. 

Când i-a fost strigat numele, Lopez a fost gata să intre pe scenă pentru a-și lua diploma, dar directorul a refuzat să i-o ofere și a discutat în șoaptă cu acesta, în fața tuturor, în timp ce alți studenți așteptau la rând. După câteva secunde, Lopez a plecat de pe scenă fără diploma sa. 

Familia a fost supărată

„Chiar și eu eram extrem de supărat și a trebuit să îmi controlez emoțiile, pentru că eram în public. Multă lume era cu ochii pe noi”, a declarat Adolfo Hurtado, vărul lui Ever Lopez. 

Administrația i-a argumentat lui Lopez că a fost o distragere a atenției pentru ceilalți elevi, însă în comunicatul remis ulterior aceștia au spus că fiul imigranților mexicani nu a respectat codul vestimentar pentru ceremonie. 

„Problema principală a fost că studentul nu a respectat codul vestimentar aprobat pentru această ceremonie și s-a sustras de la importanța și solemnitatea ceremoniei. Codul nostru vestimentar are rolul de a asigura demnitatea evenimentului și de a fi corect pentru toți studenții noștri”, este precizat în comunicatul școlii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel