A murit Victor Babiuc, fost ministru al României. ”Pierderea lui o resimt cu o imensă durere”. Replica genială despre MiG-uri amintită de Val Vâlcu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Agerpres/ A murit Victor Babiuc
foto Agerpres/ A murit Victor Babiuc
A murit fostul ministru Victor Babiuc.

Victor Babiuc a murit sâmbătă, la 84 de ani. Retras din spațiul public de mai mulți ani, el a fost un politician important după 1989, ocupând funcții în Legislativ și-n Executiv, dar și la conducerea CCIR. 

”Azi, 25.02.2023, a încetat din viață prof. univ. dr. VICTOR BABIUC. A fost una din personalitățile de marcă ale vieții politice a României post decembriste: ministru al Justiției, ministru de Interne, ministru al Apărării, președinte al Camerei de Comerț a României. În toate înaltele demnități care i-au fost încredințate, Victor Babiuc a probat un profesionalism și o rigoare ireproșabile. A fost întotdeauna un om al dialogului, a respectat pe toată lumea și a avut întotdeauna ușa deschisă pentru cei care au apelat la el. Executarea unui ordin primit pe cale ierarhică, în timpul mandatului de ministru al Apărării, i-a adus peste ani o nedreaptă condamnare penală, pe care Dumnezeu nu i-a mai lăsat timpul să o îndrepte în justiție. Toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra, cu siguranță, amintirea unui om exemplar, cu calități intelectuale, morale și sufletești de necontestat. Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani și pierderea lui o resimt cu o imensă durere. Dumnezeu să te odihnească în pace, dragul meu Victor, și să dea sufletului tău liniștea de care atât de multă vreme ai fost vitregit” a scris Radu F. Alexandru, pe Facebook. 

Jurnalistul Val Vâlcu a amintit o ”replică genială pe care a avut-o Victor Babiuc despre MiG-uri, când a fost întrebat de ce cad: MiG-uri avem, MiG-uri cad. Când o să avem F-16, o să cadă F-16”. 

Referitor la ultima parte din mesajul scriitorului Radu F. Alexandru, ”să dea sufletului tău liniștea de care atât de multă vreme ai fost vitregit”, amintim că Victor Babiuc a fost condamnat la doi ani de detenţie, în regim deschis, în dosarul schimbului de terenuri între MApN şi Gigi Becali. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel