Data actualizării:
Data publicării:

A murit Tudor Deliu, fost deputat unionist din Republica Moldova

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: YouTube Parlamentul Republicii Moldova
Sursa foto: YouTube Parlamentul Republicii Moldova
Tudor Deliu, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a murit în această seară.

Vlad Filat a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, trecerea la cele veșnice a lui Tudor Deliu, fost deputat cu viziuni unioniste în Parlamentul Republicii Moldova.

„După o boală cruntă, care l-a măcinat și pe care a suportat-o discret și cu smerenie, Tudor Deliu, fost deputat și președinte al PLDM s-a stins din viață în această seară.

Un om care s-a dăruit țării, un om care și-a apărat țara cu arma în mână în conflictul din 1992, un om care a servit interesului național ne-a părăsit lăsându-ne exemplul său despre ceea ce trebuie să fie un om politic.

Atitudinea sa, comportamentul său bazat pe principii părea coborât din oamenii politici interbelici și toată viața și-a dedicat-o binelui comun. Republica Moldova pierde un slujitor loial al său și un om ce s-a bătut pentru interesul ei întotdeauna. Modest și convins că doar moralitatea în politică, patriotismul luminat și dreptatea socială pot crea o societate responsabilă pentru cetățenii ei, Tudor Deliu va rămâne un model despre cum trebuie să fie un om politic.

Dumnezeu să-l odihnească alături de drepții săi! Drum lin spre stele domnule Președinte Tudor Deliu!“, a scris Vlad Filat pe Facebook.

Ce spunea Tudor Deliu despre Unirea Basarabiei cu România

Cu prilejul Marii Adunări Centenare care a avut loc la Chișinău în 2018, Tudor Deliu a declarat următoarele.

„Aici, în PMAN s-au adunat cei care trăiesc cu acest deziderat, deoarece Moldova trebuie să revină la patria-mamă și trebuie împreună să construim și aici, pe acest petic de pământ, o țară cu valori, o țară democratică. Avantajele unirii sunt multe, să nu uităm că România este țară a Uniunii Europene, și acesta cred că e cel mai mare avantaj. În rezultatul unirii, cred că vor beneficia în primul rând cetățenii R. Moldova, prin subvențiile acordate de UE atât pentru agricultură, cât și pentru rezolvarea problemelor sociale. Și apoi, mai ține și de neam – revenirea la vatră eu cred că e cea mai mare valoare”, spunea Tudor Deliu în 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel