A murit Tom Sizemore, actorul cunoscut pentru „Salvați soldatul Ryan”, „Obsesia” sau „Ucigași din naștere”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook Robert Kovacik
Foto: Facebook Robert Kovacik
Actorul american Tom Sizemore a murit la vârsta de 61 de ani.

Actorul american Tom Sizemore, cunoscut pentru rolul său din pelicula Salvaţi soldatul Ryan", a murit la vârsta de 61 de ani, a anunţat vineri agentul său, transmite Agerpres.

"Cu mare tristeţe şi durere trebuie să anunţ că actorul Thomas Edward Sizemore ('Tom Sizemore'), s-a stins în somn la spitalul St Joseph din Burbank. Fratele său Paul şi copiii săi Jayden şi Jagger (...) s-au aflat lângă el", în California, potrivit unui comunicat.

Actorul a suferit un anevrism cerebral în februarie, se afla în comă şi a fost deconectat de la aparate vineri. Cu câteva zile înainte, medicii anunţaseră familia actorului că nu se mai poate face nimic pentru el, a declarat managerul său Charles Lago.

Cel mai important film din cariera sa, câștigător a cinci premii Oscar



Pe parcursul carierei sale, Sizemore a lucrat alături de nume mari de la Hollywood. Însă cel mai important rol al său a fost fără îndoială cel al unui militar american în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, din filmul "Salvaţi soldatul Ryan" apărut în 1998 şi regizat de Steven Spielberg. Lungmetrajul - în care au mai jucat Tom Hanks şi Matt Damon - a câştigat cinci premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun regizor, dar a luat premii şi pentru imagine, montaj, sunet şi montaj de sunet.

Deși a jucat în filme de succes, a avut probleme cu drogurile și cu legea

Ccunoscut pentru rolurile sale din filme de acțiune și război, precum Ucigași din naștere (1994), Obsesia (1995), Salvați Soldatul Ryan (1998), Elicopter la Pământ (2001) și Pearl Harbor (2001). A început cariera sa în anii '80, apărând în seriale de televiziune și filme independente.

A avut primul său rol important în True Romance (1993), regizat de Tony Scott după un scenariu de Quentin Tarantino. În 1995 a apărut în Devil in a Blue Dress, Strange Days și în aclamatul film polițist Obsesia, regizat de Michael Mann. Primul său rol principal a fost în The Relic (1997), un thriller cu efecte speciale regizat de Peter Hyams. A continuat să joace în filme de succes la box office și la critici, precum Salvați Soldatul Ryan, regizat de Steven Spielberg, Elicopter la Pământ, regizat de Ridley Scott și Pearl Harbor, regizat de Michael Bay.

Cariera sa a fost afectată de problemele sale personale cu drogurile și legea, care l-au făcut să piardă multe oportunități și să fie concediat din unele proiecte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel