A murit țestoasa Schurli. Avea 130 de ani - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: captură video Youtube
Foto: captură video Youtube
O țestoasă celebră de la Grădina Zoologică din Viena a murit la vârsta de 130 de ani. 

Grădina Zoologică Schoenbrunn din Viena a anunţat marţi moartea celui mai vârstnic rezident al său, o ţestoasă gigant de Seychelles, pe nume Schurli, în vârstă de circa 130 de ani, informează DPA, scrie Agerpres. 

"Numeroşi vizitatori ai grădinii zoologice îl ştiau dintotdeauna" pe Schurli, a povestit zoologul Anton Weissenbacher. Ţestoasa mascul trăia în fosta menajerie imperială din 1953.

Folosit pentru a prezice rezultatele meciurilor de fotbal



În timpul Campionatului European de Fotbal din 2016, Schurli fusese chiar folosit ca oracol pentru a prezice rezultatele meciurilor.

În pofida vârstei sale înaintate, ţestoasa a participat la un studiu în urmă cu câţiva ani în care a demonstrat că îşi poate aminti imediat o sarcină pe care o învăţase cu nouă ani înainte. 

În octombrie 2019 a murit țestoasa Alagba. Avea 344 de ani

Alagba, un exemplar masculin de broască ţestoasă uriaşă, al cărui nume în limba yoruba însemna bătrânul, a murit după o scurtă suferinţă. Alagba, o broască ţestoasă uriaşă considerată cea mai bătrână din Africa, a decedat, la vârsta de 344 de ani, la palatul regelui tradiţional din oraşul nigerian Ogbomoso, Oba Jimoh Oyewunmi, a informat secretarul său privat, Toyin Ajamu, citat de EFE şi de agenţia NAN. Alagba, un exemplar masculin de broască ţestoasă uriaşă, al cărui nume în limba yoruba însemna bătrânul, a murit joi după o scurtă suferinţă, a declarat Toyin Ajamu, citat de presa locală.

Alagba a trăit în pace timp de mai multe secole la palat. Broasca ţestoasă a fost în trecut gazda a numeroşi monarhi în Ogbomoso', a precizat secretarul privat. Aparţinând unei specii recunoscută pentru longevitatea deosebită, ţestoasa Alagba a devenit populară după ce actualalul soun (titlu monarhic) şi-a folosit resursele personale pentru a-i asigura un trai bun.

Alagba avea avea doi membri ai personalului palatului care îi erau dedicaţi, a indicat secretarul. Aceştia îi asigurau hrană, asistenţă medicală şi alte lucruri necesare pentru a se asigura că beneficia de cel mai bun tratament, a adăugat el. În fiecare zi, la Alagba veneau turişti din diferite părţi ale lumii', a mai spus Ajamu adăugând că atât palatul cât şi sectorul turistic 'deplâng moartea lui Alagba'. Secretarul a anunţat că există intenţia ca trupul ţestoasei să fie conservat astfel încât turiştii să se bucure în continuare de prezenţa sa, notează sursele citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel