A murit soția lui Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Soția lui Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România, a murit.

Soția lui lui Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, a murit. Aceasta ar fi decedat în noaptea de luni spre marți, în timp ce se afla în reședința sa, transmite Antena 3 CNN, citând surse oficiale.

Soția diplomatului rus ar fi acuzat stare de rău și probleme respiratorii, iar la sosirea echipajelor de intervenție aceasta s-ar fi aflat deja în șoc cardio-respirator. În pofida eforturilor medicilor, femeia nu a putut fi salvată, fiind constatat decesul. Potrivit sursei citate, cauza decesului ar fi fost un infarct.

Cine este Valeri Kuzmin

Veleri Kuzmin este ambasadorul Rusiei la București din anul 2016. El s-a născut pe dată de 24 iunie 1953, la Moscova. Kuzmin a ocupat diferite posturi în centrala MAE URSS şi în străinătate, precum şi 1975-1980 la Ambasada URSS în Libia, 1985-1990 – în Tunisia. A lucrat ca adjunctul Şefului Secţiei de la Departamentul Africa şi Orientul Mijlociu, ca şi adjunctul Directorului Departamentului Orientul Mijlociu şi Africa de Nord al MAE Rusiei, potrivit site-ului Ambasadei Federaţiei Ruse în România.

Din iulie 1998 până în ianuarie 2003 a fost ambasadorul Rusiei în Republica Sudan.

În mai 2003 a fost numit Ambasadorul cu însărcinări speciale – secretar al Consiliului Şefilor subiectelor Federaţiei Ruse de pe lângă MAE rus. Din octombrie 2003 a îndeplinit însărcinările directorului, iar ulterior a fost aprobat ca şi Directorul Departamentului pentru Legături cu Subiectele Federaţiei, Parlamentul şi organizaţiile socio-politice al MAE rus.

Din 27 iulie 2007 până în 5 aprilie 2012 el a fost ambasadorul Rusiei în Republica Moldova.

În anii 2012-2016 a fost ambasadorul cu însărcinări speciale în domeniul coordonării activităţii MAE rus pentru pregătirea şi desfăşurarea celei de-a XXII-a ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă şi a celei de-a XI ediţii a Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Soci, Federaţia Rusă (2014), a Campionatului mondial de fotbal FIFA în Rusia (2018), precum şi în domeniul colaborării sportive.

Prin decretul preşedintelui Federaţiei Ruse din 7 iunie 2016, acesta a fost numit ambasadorul Federaţiei Ruse în România.

Nu se știe exact de cât timp era căsătorit cu soția sa, dar se cunoaște faptul că are o fiică şi un fiu, ambii adulţi, precum şi doi nepoţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel