A murit regizorul și pedagogul Cătălin Naum, ”sufletul teatrului PODU”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Regizorul și pedagogul Cătălin Naum, născut la 1 aprilie 1939, a murit la vârsta de 74 de ani. Marii actori ai scenei românești și-au exprimat condoleanțele pentru cel care a educat generații întregi de artiști în teatrul studențesc Podul. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 11.00, la cimitirul din Giulești, scrie ziarulmetropolis.ro.

”Teatrul românesc a pierdut un enorm pedagog. Un făuritor de Teatru. Sufletul Teatrului PODU. Un intelectual de mare rasă. Un artist excepţional. L-am respectat şi iubit. Dumnezeu să-l odihnească pe Domnul Cătălin Naum!”, a scris actrița Oana Pellea pe rețeaua sa de Facebook.

”Dumnezeu să-l odihnească pe Cătălin Naum, profesorul de actorie, regizorul, întemeietorul teatrului studenţesc «Podul» … dar mai întâi de toate iscusita Călăuză, pentru mine şi mulţi alţii, în desfacerea meandrelor dificilei vieţi de artist. Nimeni nu a reuşit să mă înveţe mai bine decât el, că teatrul se face ÎN ECHIPĂ, în comuniune, unde orgoliu nu există. Cred că a fost cea mai generoasă persoană pe care am cunoscut-o. Domnule Profesor! Toată dragostea şi recunoştinţa mea, pentru totdeauna!”, spune actrița Ilinca Goia, de asemenea pe o rețea de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel