A murit profesoara Ştefania Popescu, autoarea culegerii "Gramatica practică a limbii române"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Ştefania Popescu, profesoara care a scris celebra culegere „Gramatica practică a limbii române”, a murit la vârsta de 79 de ani. 

Anunţul a fost făcut de familia acesteia, conform Antena 3

Ștefania Popescu s-a născut pe 5 aprilie 1942 în București. A absolvit, în 1964, Facultatea de Filologie a Universității „C. I. Parhon” din București, secția Limba și Literatura Română.

Stagiul de practică l-a efectuat în Viișoara, Teleorman, iar din 1975 a obținut post de titular la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din București.

Autoare de cărți, manuale și culegeri destinate elevilor de clasele V-VIII, Ștefania Popescu a influențat generații de elevi.

Cea mai cunoscută culegere a fost cea pentru gimnaziu - „Gramatica practică a limbii române cu o culegere de exerciții”, publicată în anii '80 (1983). Aceasta a fost tipărită în peste 10 ediții succesive, mai scrie sursa citată.

Şi un reputat istoric şi critic literar s-a stins din viaţă 

Nicolae Pârvulescu, profesor, istoric literar și scriitor, a încetat din viață la vârsta de 79 de ani. Tristul anunț a fost făcut de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova.

 “Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova deplânge trecerea în nefiinţă a colegului nostru Nicolae Pârvulescu, distins profesor, istoric literar şi scriitor de talent. Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!” Născut pe 10 iulie 1942 în comuna Sălcuța – Dolj, Nicolae Pârvulescu a fost absolvent al Facultății de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti (1960-1965), unde i-a avut profesori pe Tudor Vianu şi George Călinescu. A fost inspector şcolar de limba şi literatura română în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, iar din 2007 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România.  

Nicolae Pârvulescu a debutat editorial cu romanul  “Aniversare” (1982), urmat de “Fotoliul vacant”, primul volum a apărut în 1986, iar al doilea în 1990. În 1995 a publicat un volum de Exerciţii gramaticale pentru examenele de admitere, iar în 2017 “Academie Agramată”, se arată în mesajul acestora, scrie Cuvântul Libertății.

VEZI ŞI A murit scriitorul Pavel Coruț. Avea 72 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel