A murit Petr Kellner, patronul PRO TV
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay.com
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay.com
Cinci persoane au murit în urma prăbușirii unui elicopter lângă un ghețar din Alaska. Petr Kellner, patronul PRO TV, se află printre victimele decedate ale accidentului. 

Cel mai bogat om din Republica Cehă, miliardarul Petr Kellner, a murit într-un accident de elicopter în Alaska, la vârsta de 56 de ani, a anunţat luni grupul financiar PPF, fondat de Kellner, relatează Reuters, conform Agerpres. 


"Anunţăm cu profundă durere că, într-un accident de elicopter survenit sâmbătă în munţii din Alaska, fondatorul şi acţionarul majoritar al PPF, dl Petr Kellner, a murit într-un mod tragic", a comunicat grupul.

Nu se știe cauza accidentului 



În total cinci persoane şi-au pierdut viaţa la prăbuşirea elicopterului, în circumstanţe în curs de investigare.

Kellner a fost unul din cel mai importanţi exponenţi ai mediului de afaceri din Cehia postcomunistă. Averea sa este estimată de Forbes la 17,5 miliarde de dolari.

A înfiinţat PPF la începutul anilor 1990, ca societate de investiţii, pentru a lua parte împreună cu partenerii săi la acţiunea de privatizare a companiilor de stat din Republica Cehă, iar în prezent grupul este implicat în diverse segmente de piaţă, inclusiv asigurări, finanţe, telecomunicaţii, media şi biotehnologie, în Europa, Asia şi SUA.

VEZI ȘI: Elicopter prăbuşit în SUA. Cel puţin cinci persoane au murit 

În octombrie 2020, Comisia Europeană a aprobat tranzacția prin care PPF Group, grupul ceh controlat de miliardarul Petr Kellner, cumpără de la americanii AT&T pachetul majoritar de acțiuni al Central Media Enterprises (CME), compania-mamă a PRO TV. 

VEZI ȘI: Comisia Europeană, DECIZIE pentru PRO TV. CINE PREIA compania. Controversă internațională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel