A murit personajul care i-a inspirat melodia "Hurricane" a lui Bob Dylan
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
A petrecut 20 de ani în închisoare nevinovat, fiind acuzat de uciderea a trei persoane. Povestea lui l-a inspirat pe Bob Dylan care a compus cântecul Hurricane", dar a fost și transpusă  pe marile ecrane, într-un film din 1999 cu Denzel Washington în rolul principal.

Simbolul nedreptății, fostul pugilist Rubin "Hurricane"  Carter, care a petrecut aproape 20 de ani în închisoare nevinovat, fiind acuzat de uciderea a trei persoane, a încetat din viaţă, duminică, la Toronto, a anunţat o asociaţie pe care a condus-o fostul sportiv.

"Odihneşte-te în pace Rubin, lupta ta s-a terminat, dar nu va fi uitată", a notat, pe site-ul său, Asociaţia de Apărare a Victimelor Erorilor Judiciare (AIDWYC), care l-a avut pe "Hurricane" Carter ca director executiv în perioada 1993-2005.

Deşi a negat acuzaţiile la adresa sa, sportivul de culoare Rubin Carter a fost condamnat de două ori, în 1967 şi 1976 pentru uciderea a trei persoane albe într-un bar din New Jersey, în 1966. Un juriu din care nu a făcut parte nicio persoană de culoare a pronunţat pedeapsa în cazul său şi a altui acuzat, John Artis. Acesta din urmă a fost alături de Carter până la final şi a declarat pentru presa internaţională că fostul pugilist, care suferea de cancer la prostată, a murit la vârsta de 76 de ani, în locuinţa sa din Toronto.

Carter a fost eliberat din închisoare în 1985, la peste 19 ani de la încarcerare, când un judecător federal a anulat a doua condamnare ca fiind bazată pe rasism. "Hurricane" Carter şi-a încheiat cariera sportivă în momentul în care a fost arestat.

Citește și: "Tempest", noul album Bob Dylan, va fi lansat în septembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel