A murit părintele Gheorghe Colțea, protoiereul de Bran-Zărnești / video
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 17 sep 2022, 16:08
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Părintele Gheorghe Colțea, protoiereul de Bran-Zărnești, a murit.

Părintele Gheorghe Colțea, protoiereul Protopopiatului Bran-Zărnești, a trecut la cele veșnice sâmbătă la amiază, la vârsta de 59 de ani.

Pr. Gheorghe Colțea a fost primul protoiereu al nou înființatului Protopopiat al Branului, remarcându-se printr-o bogată activitate pastoral-misionară, administrativ-bisericească, cultural-educativă şi social-filantropică și a avut o contribuție esențială în realizarea multora dintre proiectele pe care eparhia le-a derulat, notează Mitropolia Ardealului.

Pentru întreaga activitate desfășurată în slujba Bisericii, părintele Gheorghe Colțea, a primit „Crucea Șaguniană”, cea mai înaltă distincţie acordată de Mitropolia Ardealului, conferită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Părintele Protopop Gheorghe Colțea a fost un patriot care a promovat în permanență, mai ales în rândul tinerilor, dragostea de neam și atașamentul de valorile strămoșești. A fost implicat în susținerea misiunii Bisericii și prin noile mijloace media realizând diverse emisiuni la Radio și Trinitas TV.

Sicriul cu trupul părintelui Gheorghe Colțea va fi depus la Biserica parohiei din Moeciu de Jos, conform Basilica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?