A murit mogulul muzicii japoneze, Johnny Kitagawa, la vârsta de 87 de ani
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Mogulul divertismentului din Japonia, Johnny Kitagawa, cel care a influenţat industria muzicală naţională timp de peste o jumătate de secol, a decedat marţi la un spital din Tokyo în urma unui infarct, a anunţat biroul său, citat de agenţia DPA.

Kitagawa, care a fondat în 1962 Johnny & Associates, o importantă companie de producţie şi agenţie specializată în descoperirea talentelor, a căzut inconştient la data de 18 iunie şi a fost transportat la spital.

Compania sa a produs o serie de formaţii masculine, printre acestea numărându-se SMAP, Arashi, Kinki Kids şi TOKIO.

Kitagawa deţine un record Guinness World Records pentru cele mai multe concerte şi cele mai multe single-uri ajunse pe prima poziţie a clasamentelor. Kitagawa a pus în scenă 8.419 de concerte în perioada 2000 - 2010 şi a produs 232 de single-uri care au ajuns pe primul loc în topuri între anii 1974 - 2010.

Născut în Los Angeles în 1931, Kitagawa şi-a petrecut copilăria călătorind între Japonia şi Statele Unite. În final, el s-a stabilit în Japonia în anii '50 după ce a servit în armata americană unde a predat limba engleză orfanilor în timpul Războiului din Coreea, potrivit agenţiei Kyodo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel