A murit Michael Shafir, unul dintre cei mai mari specialiști în antisemitism și Holocaust din Europa Centrală și de Est
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 09 noi 2022, 12:12
WhatsApp
sursa foto: Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel
sursa foto: Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel
Ne-a părăsit încă un om de mare valoare.

"În această dimineață prof. univ. emerit Michael Shafir a plecat dintre noi!" - este anunţul făcut de Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel. Om de o cultură incomensurabilă și cu o vastă activitate academică, implicat întotdeauna în proiecte de înaltă calitate Michael Shafir a știut întotdeauna să creeze noi viziuni prin munca sa. Activ, cu multe idei bune și de actualitate, în calitatea sa de membru în Consiliul Științific al Institutului "Elie Wiesel", deseori propunea teme academice, care prindeau contur și aveau o mare priză la publicul interesat. 

A fost un democrat autentic, a militat pentru combaterea negării Holocaustului și pentru promovarea memoria victimelor, iar în calitatea sa de membru al Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului a fost unul dintre cei care au luptat pentru valorile democrației și astfel Holocaustul a fost recunoscut oficial prin «Raportul Final» în anul 2005”, notează Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România.

Michael Shafir, politolog româno-israelian, era considerat unul dintre cei mai mari specialiști în antisemitism și Holocaust din Europa Centrală și de Est. S-a născut în 4 ianuarie 1944, în București, într-o familie de origine evreiască. În perioada comunismului a emigrat în Israel, întorcându-se în țara natală în anul 2005. Era profesor la Universitatea Babeș-Bolyai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?