A murit legendarul portar Miguel Ángel González de la Real Madrid / video+foto
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Miguel Ángel González, portar le echipa de fotbal Real Madrid timp de 18 ani, a murit la vârsta de 76 de ani.

Miguel Ángel González, portarul echipei Real Madrid între 1968 și 1986, a murit marți, la vârsta de 76 de ani, potrivit unui comunicat postat de club pe rețelele sale de socializare. Miguel Ángel, un fotbalist legendar de la Real Madrid, suferea de scleroză laterală amiotrofică (ALS) de mai bine de un an, scrie rtve.es.

Pe parcursul celor 18 sezoane în care a îmbrăcat tricoul Real Madrid, Miguel Ángel a câștigat 2 Cupe UEFA, 8 Ligi, 5 Cupe Spaniei și 1 Cupă a Ligii. În sezonul 1975-1976 a câștigat Trofeul Zamora.

După cariera sa de fotbalist, Miguel Ángel a continuat să fie legat de clubul madrilen și a ocupat diferite funcții, precum delegatul primei echipe, antrenorul portarilor și directorul fostului oraș sportiv Real Madrid.

Mai mult, Miguel Ángel a fost internațional cu echipa Spaniei de 18 ori și a jucat la două Cupe Mondiale, Argentina '78 și Spania '82.

„Real Madrid dorește să-și exprime condoleanțele pentru soția sa, María del Pilar, fiul său Miguel Ángel, nepoții săi Daniela și Mauro, familia sale, colegii săi de echipă și tuturor celor dragi”, a declarat Real Madrid într-un comunicat.

Pe 17 decembrie 2022, Miguel Ángel a dezvăluit pentru EFE că suferea de scleroză laterală amiotrofică (ALS). De atunci, în puținele sale apariții publice, el a susținut lupta pentru găsirea unui remediu sau oprirea procesului degenerativ și necesitatea unui sprijin guvernamental mai mare pentru cercetarea bolii.

Miguel Ángel a murit la vârsta de 76 de ani, din cauza SLA, o boală a sistemului nervos central caracterizată printr-o degenerare progresivă a neuronilor motori din cortexul cerebral, trunchiul cerebral și măduva spinării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel