A MURIT fetița de 4 ani din Iași, arsă după ce sora a încercat să aprindă focul
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Deznodământ tragic în cazul fetiței de patru ani din Iași, transportată la spital cu arsuri pe tot corpul. 

Fetiţa de 4 ani din Iași s-a stins din viață la secția de Terapie Intensivă, la scurt timp după ce medicii i-au curățat rănile de pe corp. 

Cei cinci frați ai micuței, plini de păduchi și înfometați, au fost luați de asistenții sociali după ce s-a descoperit în ce condiții mizere trăiau.

Tiberiu Bantaș (DGASPC) a declarat că „au luat cei 5 copii, 4 fete şi un băiat, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 10 ani. În momentul de faţă, a fost chemat un asistent social dintr-o comună din apropiere şi copii urmează să plece cu acest asistent maternal, pentru a fi îngrijiţi şi trimişi la şcoală”.

În cauză a fost deschisă o anchetă. 

Cum s-a produs tragedia 

Copila a ajuns zilele trecute la spital, după ce, în locuința din comuna ieșeană Popești, sora ei de 10 ani a încercat să aprindă focul. Bidonul cu benzină i-a luat foc în mână și, speriată, l-a aruncat pe cea mică, în pat.

Diana Cimpoeșu, medic Şef UPU-SMURD Iași, a declarat că „copilul a fost găsit după un acc, o arsură cu flacără, care a produs arsuri pe 60% din suprafaţa corpului, pe faţă, gât, braţe şi torace. A fot nevoie de anestezie generală, de intubaţie şi ventilaţie de la locul preluării”.

În ciuda eforturilor medicilor însă, copila s-a stins din viață miercuri dimineață, potrivit ȘtirileProTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel