A murit doctorul Dumitru Matei, unul dintre cei mai cunoscuți pediatri din România. ”A fost motorul școlii moderne de Medicină de Familie”
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels/A murit doctorul Dumitru Matei, unul dintre cei mai cunoscuți pediatri din România
Foto: Pexels/A murit doctorul Dumitru Matei, unul dintre cei mai cunoscuți pediatri din România
Cunoscutul medic pediatru Dumitru Matei a murit la vârsta de 66 de ani.

Dumitru Matei, în vârstă de 66 de ani, a încetat din viaţă. Cunoscutul pediatru era numit "unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice" de către reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București şi "motorul şcolii moderne de medicină de familie".

”Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a pierdut ieri unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice. Profesorul Dumitru Matei, Președintele Societății Academice de Medicină de Familie, Șeful Disciplinei de Medicină de Familie, Șeful Clinicii de Pediatrie III a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu București, a fost motorul școlii moderne de Medicină de Familie. Personalitate marcantă a Pediatriei și Medicinei de Familie, Profesorul Dumitru Matei, a fost un om sufletist, profesionist, a avut viziune, a creat generații de medici de familie. Cadrele didactice, studenții și medicii rezidenți ai Universității noastre aduc, cu respect profund și dragoste, un ultim omagiu Profesorului Dumitru Matei și sunt alături de familia îndurerată”, a transmis Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Mesaj din partea Fundaţiei Ana Aslan Internaţional

"Țara noastră a pierdut ieri unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai medicinei românești. Profesorul Dumitru Matei, Președintele Societății Academice de Medicină de Familie, Șeful Disciplinei de Medicină de Familie, Șeful Clinicii de Pediatrie III a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București, a fost motorul școlii moderne de Medicină de Familie și a creat generații întregi de medici de familie", a transmis Președintele Fundației Ana Aslan Internațional, doamna Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru alături de întreaga echipa a Fundației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel