A murit cântărețul Dorin Anastasiu. Angela Similea: Un prinț în apariție, în atitudine, în cântec
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
A murit cântărețul Dorin Anastasiu. Angela Similea: Un Prinț în apariție, în atitudine, în cântec.   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
A murit cântărețul Dorin Anastasiu. Angela Similea: Un Prinț în apariție, în atitudine, în cântec. / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Doliu în lumea muzicii româneşti. Cântăreţul Dorin Anastasiu, câștigător al trofeului Cerbul de Argint, a murit la 78 de ani.

Cântărețul Dorin Anastasiu a murit la vârsta de 78 de ani. Artistul a lansat cunoscutele melodii "Nu pleca", împreună cu Mihaela Runceanu, și "Într-un oraș, într-un tramvai". Deşi retras din lumina reflectoarelor, artistul a rămas aproape de marea sa iubire, muzica, scrie Observatornews.

Vreme îndelungată a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit o carieră muzicală, scrie site-ul tvr.ro.

Dorin Anastasiu s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. Între 1954-1957 a urmat cursurile Şcolii de coregrafie, la Bucureşti. Tot în Capitală absolvă cursurile Liceului “Ion Neculce” şi, în 1967, ale Facultăţii de Instalaţii din cadrul Institutului de Construcţii. La şcoala populară de artă urmează atât cursurile clasei de teatru, cât şi cele de muzică uşoară.

Viata lui Dorin Anastasiu a fost plina si deloc plictisitoare, deși artistul este mult prea modest pentru a recunoaște acest lucru. "Nu știu dacă sunt un om fericit. Sunt un om împăcat cu sine, pentru moment. N-am trecut degeaba prin viata, dar ar mai fi loc de mai bune sau mai multe. Azi nu se mai poarta modestia. Trebuie sa fii foarte obraznic. Poate ca este si vina mea. Dacă aș fi abordat alta maniera...", declara artistul pentru Jurnalul Naţional.

Angela Similea, reacție

Într-o postare pe Facebook, Angela Similea și-a exprimat regretele, după trecerea la cele veșnice a lui Dorin Anastasiu.

„Cu greu îmi găsesc cuvintele.

Vestea plecării colegului meu Dorin Anastasiu m-a întristat foarte tare.

Nu știu dacă suferea de ceva... este șocant...

Astăzi ești și mâine nu se știe..

Dar iată că pe cerul ce ne acoperă pe toți s-a mai aprins o stea. DORIN, cu Lumina lui s-a ridicat la

CER!

Un prinț a fost Dorin...Un Prinț în apariție, în atitudine, în cântec...

Ne-am cunoscut la cursurile de canto la clasa prof. Florica Orăscu.

Era un coleg bun, cald, susținător...

Și purta în el o inimă de copil.

Foarte rău îmi pare că ne-ai părăsit, Dorin ...

Să ai un zbor lin, purtat de îngeri și să te odihnească Dumnezeu!

Doina, draga mea, nu pot fi lângă tine acum, dar inima mea este cu tine...

Cunosc această durere, off...

Să vă întărească Bunul Dumnezeu!“, a scris Angela Similea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel