A murit Bogdan Socol. Ce arată rezultatele autopsiei. Dr. Vladimir Beliș, fost șef al INML: Greșeala fatală a fost...
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Sport Studio
Foto: Facebook Sport Studio
Dr. Vladimir Beliș, fost șef al INML, a vorbit despre moartea jurnalistului Bogdan Socol.

Medicii legiști au terminat autopsia comentatorului sportiv Bogdan Socol. Potrivit rezultatelor experților, jurnalistul a murit înecat după ce, în cursul zilei de vineri, a înotat în apele înghețate ale Lacului Bragadiru. Bărbatul a intrat și în șoc hipotermic, din cauza temperaturii extrem de scăzute. Bogdan Socol a intrat sub gheață și a rămas blocat, astfel că nu a mai putut ieși de acolo. 

Dr. Vladimir Beliș, fost șef al INML: Nu există niciun mister cu privire la felul cum se moare

Dr. Vladimir Beliș, fost șef al INML, a fost întrebat la Realitatea Plus care a fost greșeala fatală a lui Bogdan Socol care l-a costat viața.

"Nu e vorba despre o greșeală fatală. Greșeala fatală a fost că un om, mai ales fără experiență, face experiențe de genul acesta, să intre într-o apă rece. Întâi a stat în pielea goală în zăpadă, care a dus și ea la răcirea corpului, după aceea a intrat într-o apă înghețată. Mecanismul morții în șocul hipotermic este faptul că organismul este adaptat în metabolismul celular la temperatura corpului normală, adică 36,5 - 37. O scădere a temperaturii corpului cu câteva grade duce la încetinirea proceselor metabolice, respectiv a schimburilor gazoase dintre sângele oxigenat și țesuturi sau celule, iar acest lucru duce la imposibilitatea funcționării acestor organe.

Nealimentarea cu oxigen a organelor duce la încetarea funcției acestora și printre organele cele mai importante este cordul. dacă cordul nu este alimentat suficient cu oxigen, funcția lui încetează. Deci nu există niciun mister cu privire la felul cum se moare. Aceasta este cauza. O scădere a temperaturii corpului între 8 și 10 grade, ceea ce înseamnă că stai acolo cel puțin un sfert de oră, dacă nu mai mult, duce la înjumătățirea proceselor metabolice, ceea ce duce la moarte. Este imposibil de supraviețuit în asemenea cazuri", a declarat dr. Vladimir Beliș, fost șef al INML.

Băile în apă înghețată de ajută să întinerim?

Întrebat despre faptul că băile în apă înghețată au devenit o modă în ultimul timp, pe motiv că ar ajuta la întărirea imunității sau la menținerea tinereții, medicul Vladimir Beliș a explicat că această convigere nu are la bază dovezi științifice, iar băile în apa înghețată ne pot face mai mult rău decât bine.

"Este un raționament greșit. Există atâtea și atâtea metode de a-ți menține sănătatea. Acesta este cel mai prost mijloc de a-ți menține sănătatea, să intri în apă înghețată. Este o scorneală care nu are nicio bază științifică", a mai spus dr. Vladimir Beliș, fost șef al INML.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel