A MURIT Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 18 aug 2021, 11:27
WhatsApp
Foto: Instagram Familia Regală a României
Foto: Instagram Familia Regală a României
Familia Regală a României a făcut anunțul trist. 

"Familia Regală a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Arhiducesei Maria Magdalena a Austriei. Fiică a Principesei Ileana a României și a Arhiducelui Anton al Austriei, Maria Magdalena s-a născut la 2 octombrie 1939, la Castelul Sonnberg din Austria. Alături de frații ei Ștefan și Dominic, și de surorile ei Maria Ileana, Alexandra și Elisabeta, a copilărit în țară, la Bran și la București.

Arhiducesa a fost foarte legată de România și a petrecut multe clipe alături de Familia Regală, la București și Sinaia, la Săvârșin și Balcic. În ultimii 13 ani, arhiducesa a călătorit împreună cu soțul ei, alături de Custodele Coroanei și de Principele Radu, în Trenul Regal și a vizitat multe orașe din țară, precum Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Alba Iulia, Brașov și Făgăraș.

Regele Mihai a decorat pe Arhiducesa Maria Magdalena cu Crucea Casei Regale a României, la 10 Mai 2016.

Dumnezeul să o odihnească în pace!", se arată într-o postare a Familiei Regale a României pe pagina de Instagram.

A murit jurnalista Maria-Denise Theodoru. Familia Regală, anunț: A primit Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate

Pe data de 6 august, Familia Regală a României anunța trecerea în neființă a jurnalistei Maria - Denise Theodoru.

"Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au aflat cu tristețe vestea trecerii la Domnul a jurnalistei și profesoarei Maria-Denise Theodoru", se arată într-o postare pe pagina de Instagram a Familiei Regale a României.

Cine a fost Maria-Denise Theodoru"De două decenii încoace, Denise a fost o colaboratoare constantă și devotată a Casei Majestății Sale. Ea a contribuit cu creativitate și profesionalism la îndeplinirea multor acțiuni publice ale Familiei Regale, fie în domeniul radio-ului, fie în cel al cinematografiei sau al proiectelor socio-culturale.

Ea a fost, an de an, alături de eforturile Familiei Regale, cu discreție, cu generozitate și cu profundă înțelegere. De-a lungul anilor, Denise și-a legat numele de Înalte Patronaje regale, de vizite regale în comunități, de concursuri internaționale, de volume legate de Coroană și de istoria modernă și contemporană a României. Recent, ea a fost scenarista și însuflețita promotoare a filmului artistic Maria, Regina României.

Un fidel susținător al principiilor și valorilor Coroanei Române, Maria-Denise Theodoru a primit Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, în anul 2010.

Majestatea Sa Margareta transmite, în numele Familiei Regale, condoleanțe și profundă compasiune familiei îndoliate! Dumnezeu să o odihnească în pace!", se mai arată în aceeași postare.

Maria-Denise Theodoru, scenariu pentru filmul "Maria, Regina Romaniei"

După ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de coscenarista Maria-Denise Theodoru, a luat naștere filmul "Maria, Regina Romaniei", scenariu care a fost adaptat pentru marele ecran de Ioana Manea, alaturi de regizorul Alexis Sweet Cahill.

Productia Abis Studio prezinta rolul decisiv pe care Regina Maria l-a avut in salvarea granitelor Romaniei, in 1919, la Conferinta de pace de la Paris.

Filmarile au avut loc in Romania si in Franta si au pus in valoare locuri autentice, precum Palatul Cotroceni, Castelul Peles, Quai d'Orsay din Paris.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?