A murit actorul Hichem Rostom, cunoscut din Pacientul Englez
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Actorul Hichem Rostom, care a jucat în filme precum Pacientul Englez sau "L'aille ou la cuisse", a murit la vârsta de 75 de ani. 

Acest doctor în literatură şi istoria teatrului şi-a început cariera de artist în urmă cu mai bine de 50 de ani şi a jucat în zeci de filme tunisiene, franceze, italiene, engleze şi germane.

Hichem Rostom şi-a făcut studiile superioare în Franţa, unde a lucrat ca animator la Teatrul naţional popular înainte de a se lansa în cinema, obţinând roluri în mai multe pelicule, printre care "L'aile ou la cuisse"("Aripioară sau picior?", 1976), alături de Louis de Funes.

După întoarcerea sa în Tunisia în 1988, el a jucat în mai multe filme şi seriale de televiziune de succes.

În Tunisia, Hichem Rostom a fost considerat cel mai faimos actor al generaţiei sale, scrie Agerpres.

Doliu şi în România. A murit Ştefan Petreuş, component al celebrei trupe Fraţii Petreuş

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, a menţionat într-o postare pe pagina de Facebook că folclorul maramureşan este sinonim cu Fraţii Petreuş.

"Cetera lui Ştefan Petreuş a tăcut pentru totdeauna. Fraţii Petreuş sunt din nou împreună, în ceruri, iar nouă ne-a rămas muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean. Frumuseţea cântecului maramureşean a devenit sinonim cu numele lor. Cântecele lor au răsunat în întreaga lume şi sunt parte acum din tezaurul folclorului românesc. Le suntem recunoscători pentru tot ce au făcut pentru folclor şi pentru că au dus muzica noastră în lumea întreagă. Dumnezeu să îl odihnească în pace pe Ştefan Petreuş, alături de fratele său Ion, şi să aibă grijă de sufletele lor. Condoleanţe familiei, prietenilor şi tuturor celor care i-au îndrăgit!", a scris în postarea sa Ionel Bogdan.

Mesaj de la Episcopia Maramureşului



De asemenea, biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului a transmis public un mesaj de condoleanţe familiei Petreuş, conform Agerpres.

"Cu înaltă şi unică preţuire faţă de 'Nemuritorii Fraţi Petreuş', conducerea Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului transmite un mesaj de condoleanţe, mângâiere şi alinare sufletească familiei, precum şi tuturor artiştilor mari ai Maramureşului şi României, fraţii Petreuş fiind şi rămânând un simbol şi un stâlp neclintit şi unic al folclorului românesc. Fraţii Petreuş însemnează 'internaţionalizarea folclorului maramureşean autentic'; datorită lor, Maramureşul a crescut în prestigiu şi a fost cunoscut în lume", aminteşte mesajul episcopiei.

La data de 3 martie 2020, Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, i-a conferit artistului Ştefan Petreuş, în Sala festivă 'Justinian Arhiepiscopul' din incinta Centrului Eparhial, în prezenţa Permanenţei şi ostenitorilor Centrului, cea mai înaltă distincţie a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, 'Crucea Voievodală Maramureşeană', cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani de viaţă în chiar ziua decernării, 'în semn de înaltă apreciere şi multă preţuire pentru păstrarea şi transmiterea la cel mai înalt nivel cultural şi artistic a folclorului naţional autentic şi a cântecului maramureşean de mare valoare; pentru activitatea artistică de o viaţă dedicată slujirii valorilor tradiţionale ale neamului românesc şi credinţei ortodoxe strămoşeşti'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel