A murit actorul american Charles Grodin, cunoscut pentru rolul din comedia „Beethoven”
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
A murit actorul american Charles Grodin, cunoscut pentru rolul din comedia „Beethoven”  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
A murit actorul american Charles Grodin, cunoscut pentru rolul din comedia „Beethoven” / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Actorul american Charles Grodin a murit la vârsta de 86 de ani.

Actorul american Charles Grodin, ale cărui roluri comice în filme precum Midnight Run și Beethoven au adus zâmbete pe față de zeci de ani, a murit la 86 de ani. Acesta s-a stins din viață marți, la casa sa din Wilton, Connecticut, a informat ziarul New York Times. Fiul actorului, Nicholas, a declarat ziarului că cauza decesului a fost cancerul de măduvă osoasă.

Cunoscut pentru înțelepciunea sa, Grodin era o figură familiară în comediile de la Hollywood și în talk-show-urile prime-time din SUA. Ulterior, mai multe mesaje de omagiu au fost date pe rețelele de socializare, inclusiv un tweet de la colegul actor Steve Martin, care l-a descris pe Grodin drept „unul dintre cei mai amuzanți oameni pe care i-am întâlnit vreodată”.

Născut în Pittsburgh, Pennsylvania, Grodin și-a abandonat studiile la Universitatea din Miami pentru a începe o carieră în actorie. A fost o decizie care a dat roade în anii 1960, când a început să obțină roluri în piesele de pe Broadway, inclusiv debutul său într-o producție a lui Tchin-Tchin, în care a jucat alături deAnthony Quinn. Ulterior, a debutat și în televiziune și a jucat în Rosemary's Baby, un film de groază psihologică din 1968 scris și regizat de Roman Polanski.

Anii 1970 a fost deceniul carierei lui Grodin. Cu rolurile din mai multe filme, printre care Catch-22 în 1970 și The Heartbreak Kid în 1972, și-a consolidat statutul de unul dintre actorii de comedie cei mai apreciați de la Hollywood. Pentru rolul din The Heartbreak Kid - în care a jucat rolul unui vânzător de articole sportive ghinionist - a fost nominalizat la Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor.

Mai târziu, a câștigat cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la Valladolid din 1988 pentru rolul din Midnight Run. În acel film, o comedie de acțiune din 1988, a jucat împreună cu Robert De Niro, iar rolul a fost de contabil care a delapidat milioane de la un șef de mafie. De asemenea, Grodin a câștigat un Emmy ca co-scriitor la spectacolul TV Paul Simon din 1977, unde a găzduit propriul show de discuții din anii 1990 și a participat în mod regulat la emisiunile găzduite de Johnny Carson, David Letterman și Jay Leno.

Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale lui Grodin a fost în popularul film de familie Beethoven din 1992. El joacă rolul unui tată cu temperament limitat, care, în furia sa, este acoperit de un câine predispus la accidente, precizează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel