A început ședința CSAT / galerie foto
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 26 ian 2022, 13:25
WhatsApp
Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării a început la ora 13:00.

Imagini de la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării au fost pe site-ul Administrației Prezidențiale. Reuniunea are loc în contextul tensiunilor din Ucraina și a mobilizării forțelor NATO pe flancul estic al Alianței.

CSAT - Iohannis. Chirieac: Subiectul care ar trebui să se discute urgent nu e legat de Ucraina și Rusia

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), convocat de preşedintele Klaus Iohannis, se reuneşte miercuri la Palatul Cotroceni. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei, care are loc începând cu ora 13,00, sunt incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO şi măsuri privind dezvoltarea capacităţilor de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate şi creşterea rezilienţei. (Știrea, AICI.)

Întrebat la RTV "ce așteptări are de la CSAT, ce ar trebui să se discute urgent", analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns că "buna guvernare a României."

"Deci nu ce se întâmplă în Ucraina acum.", a remarcat moderatoarea Violeta Romanescu (citește continuarea AICI).

Război Ucraina - Rusia, CSAT. Dîncu, anunț

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a făcut declarații de presă despre ședința CSAT:

„Vorbim de această zonă a situației și a amenințărilor posibile pentru România în acest conflict de la granița Ucrainei cu Federația Rusă. Cele mai importante concluzii evident că le vom putea comunica, le va comunica și președintele, după ce se va termina CSAT-ul. Ceea ce pot să vă spun e că discuția se va axa pe problema impactului unui posibil conflict asupra României atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al rezilienței generale a societății noastre și a opiniei publice.

Vom propune un set de măsuri, pentru că în această situație, chiar dacă nu se pune problema unei intervenții militare a NATO, indiferent de ceea ce se întâmplă, sigur că vor fi consecințe în lanț asupra securității zonei și chiar și asupra întregii Europe. E vorba de lanțuri de aprovizionare cu energie, de sistemul bancar și alte lucruri. Dați-mi voie să putem fi specifici atunci când se termină CSAT-ul și atunci vom putea vorbi pe această temă.“, a precizat ministrul Vasile Dîncu într-o conferință de presă.

Reactivare rezerviști. Dîncu, precizările zilei

Ministrul Vasile Dîncu a ținut, miercuri dimineață, o conferință de presă, înainte de şedinţa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. 

Ministrul Vasile Dîncu a fost întrebat dacă se va lua în calcul „reactivarea rezerviștilor”. 

„Reactivarea rezerviștilor se face în fiecare an, prin rotație. (...) În niciun caz, nu s-a discutat în acest moment despre activarea rezerviștilor. Nu suntem într-o asemenea situație”, a spus ministrul (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?