A găsit un portofel din care a cheltuit după bunul plac. Ce pedeapsă a primit
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Un bărbat din Blaj a fost condamnat de Judecătoria Blaj, după ce a cheltuit banii de pe cardurile găsite într-un portofel pierdut.

În actul de sesizare, s-a reținut, în fapt, că, în data de 14 februarie 2019, persoana vătămată B. B. B. a sesizat organele de poliție despre faptul că în data de 12.02.2019 și-a pierdut portmoneul din piele de culoare neagră, conținând actul de identitate , permisul de conducere, cardul de sănătate , un card bancar BT, un card bancar BCR și suma de aprox.100 lei, în parcarea magazinului Lidl Blaj, care a fost găsit și însușit pe nedrept de persoane necunoscute, scrie Ziarul Unirea

Ulterior, în aceeași zi și la data de 14.02.2019, persoana vătămată a primit mai multe mesaje telefonice prin intermediul unei aplicații bancare, prin care era anunțată despre faptul că au fost efectuate mai multe plăți ,cu ajutorul cardurilor sale bancare, la două magazine din municipiul Blaj.

Portofelul avea actele necesare identificării proprietarului

Ca urmare a cercetărilor efectuate și pe baza imaginilor, a rezultat faptul că la data de 12.02.2019, în intervalul orar 18.23-18.31, inculpatul A. A. a efectuat cinci plăți cu cardul, iar intervalul și orele de efectuare a plăților coincid cu plățile efectuate la aceeași dată de pe cardul persoanei vătămate.

Fiind identificat, inculpatul a declarat că la data de 12.02.2019, în jurul orelor 17.00, se deplasa cu autoturismul proprietate personală spre Stația de carburanți Luk Oil Blaj, iar înainte de podul peste râul Târnava, a găsit pe marginea drumului un portmoneu de culoare neagră, ce conținea o carte de identitate, carnet de conducere, card de sănătate și două carduri bancare, toate pe numele B. B. B., precum și suma de aproximativ 100 lei.

Inculpatul și-a însușit toate bunurile și actele găsite și datorită faptului că ambele carduri erau cu emisie electronică și astfel se puteau efectua plăți până în limita sumei de 100 lei, fără a fi introdus codul PIN, de pe unul din carduri, în seara zilei de 12.02.2019, a efectuat mai multe plăți la magazine, până a fost refuzată plata din lipsă de fonduri.

S-a dus la cumpărături la două supermarketuri

Ulterior, în data de 14.02.2019, inculpatul a folosit fără drept celălalt card, ce se afla în portmoneul persoanei vătămate, efectuând alte zece plăți la magazinele Penny și Lidl.

La data de 26.02.2019, inculpatul a predat organelor de anchetă portmoneul persoanei vătămate, precum și suma de 690 lei, ce reprezintă suma totală retrasă fără drept de pe cele două carduri ale persoanei vătămate.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel