A fost şi în acest an Festivalul „Puppets Occupy Street” Craiova – tărâmul poveştilor pline de culoare şi speranță
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Timp de opt zile, zeci de mii de spectatori au mers pe urmele poveștilor spuse de artiști talentați din peste 20 de țări.

Craiova a fost neîncăpătoare și în acest an pentru cei care au dorit să surprindă magia festivalului Puppets Occupy Street de la Craiova. Timp de opt zile, zeci de mii de spectatori au mers pe urmele poveștilor spuse de artiști talentați din peste 20 de țări. Inspirat aleasă, după doi ani de pandemie şi restricţii, tema ediţiei din acest an a fost Carnivale. „Am avut un sfârșit de vară de poveste la Craiova. Cu mii de oameni pe străzi, în căutarea poveștilor copilăriei, cu artiști veniți din toate colțurile lumii și cu turiști care au descoperit un oraș frumos, plin de evenimente intense”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

„După doi ani puțini cam gri, ne-am gândit că este nevoie de culoare, de magie și povești frumoase. Avem nevoie de visare. Cred că acest lucru vindecă sufletele. Cei doi ani de pandemie ne-au afectat pe toți și în special pe copii. De aceea, noi ne-am gândit că ar fi bine să ștergem un pic cu buretele, în cele opt zile ale festivalului nostru, cu o ediție plină de culoare și de magie”, a declarat Geo Dinescu, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret Colibri, instituția care devine, de fiecare dată, şantierul spiritelor creative ale celor mai talentaţi artişti în domeniu.

„Și de această dată a fost o ediție de succes și și-a atins scopul – aceea de a aduce multă fericire copiilor și evenimente pline de culoare. Ne-am bucurat să îi vedem liberi pe copii și pe adulți prin cartiere, fără împrejmuirile din pandemie, prin parcuri, pe caldarâm, ne-am bucurat să ne revedem cu artiști din țară și străinătate. Puppets Occupy Street este un festival unde se nasc idei, se nasc prietenii, iar artiștii au mărturisit că așa o atmosferă ca la Craiova în foarte puține locuri din lume au mai întâlnit așa ceva”, a declarat Adriana Teodorescu, secretar literar al Teatrului Colibri din Craiova.

„Au fost opt zile de poveste, opt zile pline, de dimineață până seara. Acest festival nu este al Teatrului Colibri din Craiova, ci este al comunității”, a adăugat Geo Dinescu.

Și chiar aşa a fost... Craiova a fost capitala internațională a teatrului de animație, reunind 200 de companii de teatru private și artiști independenți în peste 400 de evenimente, care s-au desfășurat în 20 de locaţii. Zi de zi, spectatori de toate vârstele au luat cu asalt zona centrală a Craiovei, Parcul Nicolae Romanescu, Grădina Botanică, precum și cartiere ale orașului. Parada păpușilor gigant, ateliere interactive, concerte, spectacole cu marionetiști, acrobați, jocuri cu foc și multe alte evenimente au atras zeci de mii de spectatori la Craiova, în cele 8 zile de visare, culoare şi optimism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel