A fost prins bărbatul care ar fi ucis-o pe fetiţa de 12 ani găsită în lada canapelei - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Principalul suspect în cazul uciderii fetiţei de 12 ani găsită în lada canapelei în Sectorul 4 a fost prins în Olanda. 

Update: Iată prima imagine cu bărbatul suspectat că ar fi ucis-o pe fetiţa de 12 ani, al cărei cadavru a fost găsit în lada unei canapele într-un apartament din Sectorul 4. 

- ştirea iniţială - 

Arestarea vine în urma unei colaborări între Poliţia Română şi autorităţile din Olanda, transmite Antena 3 CNN. 

Mama fetei s-a întors în ţară, din Spania, şi a fost deja audiată de procurori. 

Serbuc Ilie-Marcel - concubinul mamei fetei de 12 ani găsită decedată în lada canapelei, fusese deja dat în urmărire prin Europol şi încadrat la categoria "periculos".

În urma cooperării poliţieneşti dintre Poliţia Română şi autorităţile din Regatul Ţărilor de Jos, în cadrul unei operaţiuni ENFAST, astăzi, 10 iunie, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, urmărit la nivel internaţional, pentru omor.

Acesta a fost depistat cu sprijinul ataşatului de afaceri interne al Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, în ţara respectivă, urmând a se desfăşura în continuare procedura de predare către România.

E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams - Reţeaua Europeană a Unităţilor de Căutare Activă a Urmăriţilor) înglobează toate structurile naţionale de "Urmăriri", pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte localizarea, arestarea şi predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare, se arată într-un comunicat al IGPR.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat marţi că, în urma expertizei genetice efectuate de INML, s-a stabilit că persoana decedată care a fost găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuinţe din Sectorul 4 al Capitalei este o fată de 12 ani, scrie Agerpres.

"La data de 06.06.2023, în baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul Naţional de Criminalistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuinţe din municipiul Bucureşti, Sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei", a transmis Parchetul într-un comunicat de presă.

Precizările vin după ce, luni, informaţiile difuzate în spaţiul public indicau că ar fi vorba despre o femeie.

"La data de 03.06.2023, poliţiştii Secţiei 16 au fost sesizaţi de proprietarul unui apartament din municipiul Bucureşti, Sector 4, cu privire la faptul că, după plecarea unor chiriaşi, a găsit în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacţie. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor. În datele de 3 şi 4.06.2023, procurorul criminalist, poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri şi cei din cadrul Serviciului Criminalistic au efectuat cercetarea la faţa locului, fiind ridicate mai multe mijloace de probă ce urmează a fi valorificate în cauză", spunea Parchetul cu o zi în urmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel