A fost inventat ceasul care îți arată cât mai ai de trăit
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
time-out1
time-out1

O nouă invenție bate filmul. Dacă în urmă cu doi ani vedeam filmul "In time", în care oamenii purtau un ceas care le arată cât mai aveau de trăit, anul acesta aflăm că a fost inventat acest ceas. Numit și ceasul morții, inventatorii susțin că "putem avea o viaţă mai bună şi face alegeri mai bune dacă suntem mai conştienţi de apropierea sfârşitului nostru". 

"Ceasul morții", care a fost numit de inventatori "Tikker", vine la pachet cu o broșură tip chestionar, care se numește "About Time". Pentru a calcula timpul rămas din viață, purtătorul ceasului completează chestionarul, care cuprinde  întrebări legate de istoricul medical, apoi scade vârsta lui din rezultate şi obţine valoarea de la care poate începe numărătoarea inversă. Diferența față de filmul "In Time" este că oamenii nu pot cumpăra și nici împrumuta timp.

“Cred că putem avea o viaţă mai bună şi face alegeri mai bune dacă suntem mai conştienţi de apropierea sfârşitului nostru. Ne oferă perspectivă – deodată, lucrurile mici nu mai par atât de importante. De aceea eu privesc Tikker ca pe un ceas al fericirii”, a declarat Colting pentru site-ul mashable.com, potrivit doctorulzilei.ro.

Pentru a produce acest ceas, inventatorii așteaptă donații, care se pot face prin intermediul platformei Kickstarter. Ei au și o ofertă specială: cei care donează mai mult de 39 de euro, primesc un ceas până în aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel