A fost găsită cutia neagră a avionului MiG 21 LanceR prăbuşit la Câmpia Turzii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Echipele care cercetează zona unde luni s-a prăbuşit un avion militar MiG 21 LanceR au găsit cutia neagră a aeronavei, aceasta urmând să fie analizată de comisia tehnică a Ministerului Apărării Naţionale.

Pe lângă cutia neagră au fost descoperite şi fragmente umane ale celor doi piloţi decedaţi în urma accidentului aviatic, au declarat, marţi, surse militare citate de Mediafax.

Cauzele producerii accidentului aviatic sunt investigate atât de o comisie tehnică a Ministerului Apărării Naţionale, cât şi de Parchetul Militar Cluj.

O aeronavă militară MiG-21 Lancer cu dublă comandă, aparţinând Flotilei 71 Aeriene din Câmpia Turzii, s-a prăbuşit în apropierea aerodromului.

Potrivit unui comunicat al MApN, în urma prăbuşirii a aparatului MiG 21-LanceR şi-au pierdut viaţa căpitan-comandorul Laurenţiu-Nicolae Chiriţă şi căpitan-comandorul Sorin-Traian Avram, care aveau 1000-1300 de ore de zbor.

Căpitan-comandorul Laurenţiu-Nicolae Chiriţă, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.300 ore de zbor, din care 940 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil.

Căpitan-comandorul Sorin-Traian Avram, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.000 ore de zbor, din care 830 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil.

Ambii piloţi au absolvit mai multe cursuri de specialitate în ţară şi în străinătate şi au participat la numeroase exerciţii internaţionale, preciza MApN.

Citeşte şi:

Un MiG 21 Lancer s-a prăbuşit în apropiere de Câmpia Turzii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel