A fost DESCOPERIT locul în care Ioan Botezătorul a fost condamnat la moarte
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Arheologii susțin că au identificat locul în care Ioan Botezătorul a fost condamnat la moarte în jurul anului 29.

Biblia și scriitorul antic Flavius ​​Josephus (37-100) descriu modul în care regele Irod Antipa, un fiu al regelui Irod, l-a executat pe Ioan Botezătorul. Iosif a precizat că execuția a avut loc la Machaerus, o fortăreață din apropiere de  Marea Moartă, în actuala Iordanie.

Irod Antipa se temea de influența crescândă a lui Ioan Botezătorul în rândul populației și așa l-a executat, a scris Josephus. Biblia, pe de altă parte, spune o poveste mult mai elaborată, susținând că Irod Antipa l-a executat pe Ioan Botezătorul în schimbul unui dans. La nunta dintre Irod și Irodiada, Salomeea, fiica acesteia, a cerut capul lui Ioan Botezătorul drept recompensă pentru un dans. Irod Antipa a acceptat și l-a decapitat pe Ioan.

A fost găsit un ring de dans

O curte descoperită la Machaerus este probabil locul în care a fost interpretat dansul lui Salome și unde Irod Antipas a decis să-l decapiteze pe Ioan Botezătorul, a scris Győző Vörös, directorul unui proiect numit Machaerus Excavations and Surveys at the Dead Sea, în cartea Holy Land Archaeology. Curtea are o nișă în formă de absidală, care reprezintă probabil rămășițele tronului pe care stătea Irod Antipa.

Arheologii au descoperit curtea în 1980, dar nu au recunoscut nișa ca făcând parte din tronul lui Irod Antipas până acum, a scris Vörös în articol. Prezența tronului lângă curte solidifică concluziile despre ringul de dans, a scris Vörös. (fotografia poate fi văzută AICI)

Unii cercetători resping informația

Unii savanți nu au fost convinși, exprimându-și îndoieli cu privire la faptul că noua nișă identificată reprezintă rămășițele tronului lui Irod Antipa. Jodi Magness, profesor de studii religioase la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill, a lăudat munca lui Vörös și a echipei sale. Totuși, aceasta are îndoieli cu privire la faptul că Vörös ar fi găsit tronul lui Irod Antipa, informează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel