Data publicării:
A fost emis COD PORTOCALIU de ninsoare puternic viscolită. Prognoza meteo pe o lună
ANM a emis în această dimineață COD PORTOCALIU de vânt puternic și ninsoare puternic viscolită.
UPDATE:
Informare meteo
A fost emisă informare meteo de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei, valabilă până duminică, la ora 10:00: În Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. Cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și în cea montană, la altitudini sub 1600 m unde va determina topirea stratului de zăpadă. Pe alocuri se va depune polei. Local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45...55 km/h.” anunță ANM.
Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol până în 25 decembrie, la ora 10:00
”Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80...100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. În Carpații Orientali, Munții Apuseni și vestul Carpaților Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, local va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou și consistent de zăpadă.” a anunțat ANM.
Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol puternic până la ora 23:00
”La altitudini de peste 1700 m, în Munții Apuseni, va ninge abundent și vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 100...110 km/h, determinând viscol puternic și reducerea vizibilităţii sub 50 m.” a anunțat ANM.
Vezi în Galeria foto harta zonelor afectate
-----
Cod Portocaliu de ninsoare puternic viscolită
Alerta meteo de Cod Portocaliu este valabilă de la ora 08.10 până la ora 12:00. Vor fi intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 100 - 110 km/h, ninsoare puternic viscolită, care determină reducerea vizibilităţii sub 50 de metri în județul Cluj, în zona de munte de peste cota 1800 metri.
Vremea pe o lună
Totodată, ANM a emis și prognoza meteo pe lună, pentru intervalul 27 decembrie 2021 - 24 ianuarie 2022.
În primele două săptămâni, 27 decembrie 2021 - 10 ianuarie 2022, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, însă precipitațiile vor fi abundente, adică va ploua în special sau, cel mult, va fi lapoviță. Din 10 ianuarie 2022, se răcește, temperaturile devenind specifice celei de-a doua luni a iernii, iar precipitațiile se opresc. Această ultimă tendință va fi specifică și ultimei săptămâni prognozate, 17 - 24 ianuarie 2022.
Iată ce anunță ANM:
Prognoza meteo 27 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile centrale și în extremitatea de sud-vest a țării.
Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale.
Prognoza meteo 3 - 10 ianuarie 2022
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Prognoza meteo 10-17 ianuarie 2022
Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
Prognoza meteo 17 - 24 ianuarie 2022
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News