A fost confiscată marfă de 12.000 de euro dintr-un autocar ce venea din Turcia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Poliția de Frontieră Iași)
Sursă foto: Facebook (Poliția de Frontieră Iași)
Mai multe bunuri în valoare de peste 12.000 de euro au fost confiscate de inspectorii vamali.

Bunuri în valoare de aproximativ 12.750 euro au fost confiscate de inspectorii Autorităţii Vamale Române, după un control efectuat într-un autocar de persoane care circula pe ruta Turcia - România, informează instituţia, într-un comunicat de presă transmis, joi, Agerpres.

"Inspectorii vamali din cadrul Biroului Echipe Mobile - Direcţia Regională Vamală Bucureşti au reţinut în vederea confiscării produse în valoare totală de aproximativ 12.750 euro. În data de 01.11.2022 - 02.11.2022, inspectorii Biroului Echipe Mobile din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti au efectuat o acţiune de control în trafic ce a vizat combaterea traficului cu produse contrafăcute şi de mărfuri nedeclarate la intrarea în spaţiul UE", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, în urma controlului vamal asupra călătorilor şi al bunurilor aflate în autocarul care circula pe relaţia Turcia - România, au fost descoperite şi reţinute în vederea confiscării 1.117 bucăţi articole de îmbrăcăminte, 128 perechi încălţăminte, 16 bucăţi parfumuri şi 1.000 fire ţigarete, în valoare totală estimată de aproximativ 12.750 euro.

Potrivit sursei citate, bunurile în cauză, fără documente de provenienţă, dintre care o parte susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală şi destinate comercializării ilicite, erau inscripţionate cu numele unor mărci de prestigiu.

Pentru bunurile reţinute urmează a se sesiza reprezentanţii titularilor de marcă în vederea expertizării bunurilor, precum şi organele de cercetare penală în vederea luării măsurilor ce se impun.

Captură record de cocaină destinată cumpărătorilor din Europa și Asia

Aproape 2 tone de cocaină destinate cumpărătorilor din Europa și Asia, în valoare de 278,5 milioane de dolari, au fost descoperite într-un depozit din Lagos. Cantitatea record era destinată cumpărătorilor din Europa și Asia.

Agenția Națională de Combatere a Drogurilor din Nigeria a precizat că drogurile, găsite duminică în depozitul unui imobil rezidențial, erau destinate cumpărătorilor din Europa și Asia, după cum relatează Reuters. Au fost arestate cinci persoane despre care agenția spune că sunt membre ale unei rețele internaționale de droguri urmărită din 2018. Printre persoanele reținute se numără patru nigerieni și un cetățean jamaican.

Africa de Vest este un important centru de tranzit pentru cocaina produsă în America Latină și vândută în Europa. În aprilie, poliția din Coasta de Fildeș a confiscat peste 2 tone de cocaină, în timp ce autoritățile din arhipelagul Capul Verde au confiscat 9,5 tone de cocaină în 2019. Oficiul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate a declarat că, în 2020, confiscările globale de cocaină au atins un nivel record de 1.424 de tone.

Capturile de droguri au crescut în ultimii ani iar consumul în rândul persoanelor cu vârste de la 15 la 34 de ani rămâne ridicat, în special în cazul canabisului și a cocainei. “Numeroși indicatori referitori la substanțele cel mai frecvent consumate sugerează că disponibilitatea drogurilor rămâne ridicată. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel