Urmărește emisiunea live
A demisionat Serghei Beseda, șeful FSB care i-ar fi furnizat lui Putin informații inexacte înainte de invazia din Ucraina
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Putin: Rusia a sprijinit (Coreea de Nord) şi poporul său eroic în lupta lor pentru dreptul de a-şi alege propria cale de independenţă, identitate şi dezvoltare în confruntarea cu un inamic insidios
Putin: Rusia a sprijinit (Coreea de Nord) şi poporul său eroic în lupta lor pentru dreptul de a-şi alege propria cale de independenţă, identitate şi dezvoltare în confruntarea cu un inamic insidios
Serghei Beseda a demisionat din funcția de șef al Serviciului 5 al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), arată site-ul rus de investigații Important Stories, care citează surse ce au dorit să-și păstreze anonimatul. 

Serviciul 5 este responsabil de relațiile FSB cu partenerii străini și de colectarea informațiilor din fostele țări sovietice, inclusiv Ucraina.

Același Serviciu i-a oferit dictatorului rus Vladimir Putin informații despre evoluțiile politice din Ucraina cu puțin timp înainte de declanșarea invaziei, relatează Important Stories.

Informațiile furnizate s-au dovedit a fi inexacte în multe privințe când a început războiul, relatează sursa citată. Pe baza acestor informații, autoritățile ruse erau încrezătoare că armata nu va întâmpina o rezistență serioasă în Ucraina.

Beseda a fost înlocuit de Alexey Komkov și a fost numit consilier al lui Alexander Bortnikov, șeful FSB, potrivit Important Stories.

Aceiași sursă a relatat că motivul oficial al demisiei lui Beseda a fost că împlinise 70 de ani, vârsta limită pentru această funcție. 

„În interiorul FSB există o ceartă acerbă între diferite grupuri de putere pentru mai multe posturi de rang înalt care au fost eliberate în acest an, inclusiv postul lui Bortnikov”, se arată în articol.

Directorul FSB ar putea fi înlocuit



Directorul FSB va împlini 73 de ani în acest an, iar Serghei Korolev, primul adjunct al șefului FSB, este considerat un potențial înlocuitor, a mai arătat Important Stories.

În octombrie 2023, șeful serviciilor secrete militare al Ucrainei, Kyrylo Budanov, a spus pentru publicația Ukrainska Pravda că Beseda este „foarte problematic” pentru Ucraina.

Beseda a făcut „mult rău Ucrainei”, a plusat Budanov.

El a fost suspendat la începutul invaziei pe scară largă, dar lucrurile „s-au îmbunătățit” pentru el, a adăugat Budanov.

"Acum (Beseda) este angajat în munca sa, din păcate, nu în favoarea Ucrainei. Operațiuni active pe teritoriul Ucrainei încă sunt în desfășurare", a spus șeful informațiilor militare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel