Data publicării:

A crescut semnificativ preţul grâului

Autor: Liana Ganea | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Tensiunile din Marea Neagră cresc prețurile grâului, dar anulările vânzărilor către China încetinesc creșterea prețurilor porumbului.

Piețele americane au înregistrat o altă creștere semnificativă a prețurilor grâului. Noua tensiune din Marea Neagră după presupusul atac cu drone de la Kremlin a accentuat temerile pieței, potrivit Agro Tv. De asemenea, persistă incertitudinile cu privire la reînnoirea coridorului securizat la mai puțin de două săptămâni de la expirarea acestuia.

Cu toate acestea, porumbul a avut dificultăți să țină pasul cu această tendință, având în vedere că vânzările internaționale săptămânale au fost împovărate de anulările de oferte către China de săptămâna trecută.

Vânzările din recoltele vechi au ajuns la un nivel negativ de -316 kt.

Vânzările pentru următoarea recoltă, însă, au fost conforme așteptărilor: 121 kt.

Vânzările de grâu vechi (211 kt) și din recolta nouă (280 kt) au ajuns în vârful consensului.

De asemenea, vânzările de soia au ajuns la consens, cu 257 kt, inclusiv 67 kt pentru următoarea recoltă.

Prețurile grâului, porumbului, soia

La încheierea de la Chicago, grâul SRW cu scadență în iulie 2023 a crescut cu 5,25 c$/bushel, vânzând-se cu 6,45 dolari/bu. Contractele de porumb din iulie 2023 au avansat cu 0,5 c$/bu vânzând-se cu 5,89 USD/bu. Boabele de soia cu livrarea în iulie 2023 au crescut cu 0,25 USD/bu fiind estimate la 14,18 USD/bu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel