A cerut despăgubiri de 5 milioane de dolari pentru că a depăşit timpul de preparare înscris pe ambalaj
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
O femeie din statul american Florida a dat în judecată un producător de alimente și cere despăgubiri de 5 milioane de dolari pentru că prepararea unui fel de mâncare la cutie durează mai mult decât scrie pe ambalaj.  

Pe 18 noiembrie, Amanda Ramirez a dat în judecată compania Kraft Heinz pentru „ambalaje înșelătoare și frauduloase”. Ramirez spune că prepararea pastelor cu brânză Velveeta la microunde durează mai mult de 3 minute și jumătate, chiar dacă pe ambalaj se spune că sunt „gata în 3 minute și jumătate”. În opinia ei, acest lucru este o „fraudă”. „Pentru a oferi consumatorilor un produs care chiar să fie „gata în 3 minute și jumătate”, produsul ar trebui să fie gătit în cuptorul cu microunde timp de mai puțin de 3 minute și jumătate, astfel încât toți pașii de preparare să poată fi finalizați în cele 3 minute și jumătate”, se arată în plângerea depusă la un tribunal din Florida, potrivit NBC News.

Femeia susține că dacă urmează cele 5 instrucțiuni de pe ambalaj - inclusiv îndepărtarea capacului, adăugarea de apă și plasarea în cuptorul cu microunde – timpul de preparare este mult mai mare. „Consumatorii care văd „gata în 3 minute și jumătate” vor crede că acesta reprezintă timpul total necesar pentru prepararea produsului.

Cu toate acestea, instrucțiunile prezentate mai sus arată că 3 minute și jumătate reprezintă doar durata de timp pentru a parcurge unul dintre pași. Eticheta nu precizează că produsul trebuie să stea 3 minute și jumătate în cuptorul cu microunde, ceea ce ar fi fost adevărat”, se arată în plângere. În replică, Kraft Heinz a declarat într-un comunicat de presă: „Suntem la curent cu acest proces frivol și ne vom apăra cu fermitate împotriva acuzațiilor”.

Un deţinut a cerut despăgubiri de 150.000 de euro pentru că la penitenciar avea toaletă turcească

Cererea bărbatului a fost respinsă, deoarece judecătorii au considerat că bolile de care acesta suferă au legătură cu faptul că este fumător, nu cu condiţiile din penitenciar. În urmă cu câteva luni, un deţinut de la Penitenciarul Iaşi a cerut despăgubiri de 150.000 de euro, considerând că a fost supus unui tratament inuman şi degradant după gratii. Acesta a fost încarcerat în februarie 2011, sănătos, însă un an mai târziu i-a fost descoperit un început de artrită venoasă. El a cerut în mod repetitiv internarea, pentru a mai scăpa de detenţie, însă a fost tratat ambulatoriu. 

În timpul unui alt control i-au fost descoperite mai multe afecţiuni şi a fost programat pentru operaţie la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, în anul 2016. Între timp, bărbatul a comis un alt furt, fiind arestat din nou. „Faţă de afecţiunile căpătate în cadrul Penitenciarelor române medicii i-au prescris reclamantului să fie sub supraveghere la infirmerie cu revenire la nevoie, dar toaleta nu era dotată cu vas WC tip scaun englezesc, şi de fiecare dată trebuia să îşi facă nevoile din poziţia în picioare, fiind dezumanizat şi totodată supus torturii”, se arată în plângerea făcută de Gică Argint.

Judecătorii au arătat că bolile de care suferea bărbatul nu au nicio legătură cu faptul că vasul de WC era unul turcesc, ci cu faptul că acesta era fumător, spunând că cererea de a primi despăgubiri nu este întemeiată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel