97% din români sunt proprietari. Economiile lor se duc în locuință. George Tuță: Prima regulă când iei salariul în fiecare lună
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik / Image by Drazen Zigic
Sursa Foto: FreePik / Image by Drazen Zigic
În cadrul conferinței "Quo Vadis 2024 !" - Ediția a VI-a, "Provocări în Educația financiară din România!", George-Cristian Tuță, Chestor al Camerei Deputaților, a explicat prima regulă când iei salariul în fiecare lună.

Fundația Institutul de Studii Financiare și trustul de presă DC Media Group au organizat în data de 29 februarie 2024, începând cu ora 11:00, în sistem hibrid, Conferința "Quo Vadis 2024 !" - Ediția a VI-a, "Provocări în Educația financiară din România!". În cadrul acesteia au fost abordate mai multe teme de interes legate de educația financiară și mediul economic românesc. Unul dintre subiectele principale a fost abordat de George-Cristian Tuță, Chestor al Camerei Deputaților, care explicat prima regulă când iei salariul în fiecare lună.

"Nu este vorba despre noțiuni contabile, ci sunt elemente de bază"

"(...) Trebuie să ne uităm la comportamentul românilor, cetățenilor. 97% sunt proprietar. Investițiile pe care le au astăzi, economiile pe care le au astăzi cetățenii se duc direct în clădiri de locuințe, în general. Cred că este important ca noi cei care suntem în serviciul public să încercăm să-i aducem pe cetățeni la această responsabilitate. Comportamentul românilor era de mult așa. Avem și vorba aceea românească ‘punem bani albi pentru zile negre’. Deci partea de economie o aveam cu toții în educația informală pe care o primeam de la bunici sau în familie cum erau discuțiile. Însă, astăzi s-au extins foarte mult produsele financiare. Competențele și înțelegerea oamenilor despre aceste produse încă nu a recuperat acest decalaj. Cred că aici este rolul educației financiare. Nu este vorba despre noțiuni contabile sau despre noțiuni pe care le întâlnim în rapoartele unor companii de consultanță mari în zona financiară, ci sunt elemente de bază. Pleacă de la bugetul individual. Una dintre primele lecții ale educației financiare, prima regulă de fapt, este să încerci să-ți așezi cheltuielile, să-ți așezi și o parte de investiții și o parte de economie. Tu dacă le ai îndeplinite lună de lună, atunci o să-ți așezi mult mai bine viața și poți să-ți îndeplinești mult mai ușor visurile. La urma urmei, eu cred cu tărie că educația financiară este despre viață. Ne învață cum să ne dezvoltăm pentru a accesa joburi mai bune, venituri mai bune, o viață mai bună", a spus George-Cristian Tuță.

VEZI TOATĂ CONFERINȚA AICI:

                                         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel