Opt soldați somalezi uciși într-un atentat cu bombă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
al shabaab
al shabaab

Cel puțin opt soldați somalezi au murit, când vehiculul în care se aflau a explodat în contact cu o bombă controlată prin telecomandă

[caption id="attachment_218551" align="alignleft" width="280"] Foto: AFP[/caption]

Islamiștii somalezi din grupul al Shabaab și-au asumat responsabilitatea pentru atacul de miercuri seara din Mogadishu. Trupele guvernamentale și Uniunea Africii declară că s-a sporit securitatea înaintea alegerilor prezidențiale de pe 20 august când guvernul tranzițional se va dizolva, potrivit Reuters.

Locuitorii din zonă au spus că vehiculul militar a fost distrus de o bombă aflată la marginea drumului din districtul Huriwaa, nordul orașului Mogadishu.

"O bombă a ucis opt soldați și a distrus complet vehiculul acestora. Două persoane, inclusiv șoferul, au fost doar răniți.,"a declarat ofițerul de poliție Mohamed Abdikadir.  Chiar dacă trupele somaleze și pacificatorii din Misiunea Uniunii Africane din Somalia(AMISON) i-au alungat pe luptătorii al Shabaab din majoritatea zonelor din Mogadishu în august 2011, ultimele atacuri arată că militanții pot încă provoca atacuri mortale în capitală. Al Shabaab a amenințat că urmează alte atacuri în timpul campaniei prezidențiale din Somalia.

"Am distrus camioneta guvernamentală ieri," a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al grupării al Shabaab, Abdiasis Abu Musab. Acesta a mai adăugat că "AMISON-un și forțele guvernamentale nu se vor mai putea relaxa sau odihni. Îi așteaptă mai multe explozii".

Armata din Uganda a declarat marți că va susține în continuare lupta împotriva grupării al Shabaab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel