77 tone de deșeuri din haine second-hand din Canada, descoperite în Portul Constanţa
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Trei containere cu 77 tone de deșeuri din haine second-hand din Canada au fost descoperite în Portul Constanţa.

"Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu inspectori vamali, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au depistat trei containere ce conţineau 76.789 kg haine second-hand catalogate ulterior ca fiind deşeuri, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

Marți, 11.01.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Constanța şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului - Comisariatul Județean Constanța au efectuat controlul asupra a trei containere, încărcat conform documentelor de însoţire cu haine second-hand.", anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

"Acestea urmau să fie importate din Canada de către o societate comercială de pe raza județului Mureș.", precizează Poliția de Frontieră.

Echipa de control a constatat, în urma verificărilor suplimentare, în containere se aflau încărcate 76.789 kg îmbrăcăminte cu un grad avansat de uzură, nefiind supusă procesului de curățare, dezinfecție şi dezinsecție. Reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului au stabilit că acestea sunt, în fapt, deșeuri inutilizabile și nu pot fi puse în vânzare în România, iar întreaga cantitate urmează a fi returnată către expeditor.

"Acțiunea a beneficiat de sprijinul Agenției Europene FRONTEX.

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de importul de deșeuri cu încălcarea prevederilor legale și introducerea pe teritoriul României a deșeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora.", se încheie comunicatul. 

VEZI ȘI: Ieri, cinci migranți au fost descoperiți ascunși într-un automarfar, printre bidoane cu gem

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au depistat cinci cetățeni din Afganistan și Pakistan care încercau să treacă ilegal frontiera de stat, ascunși într-un automarfar care transporta recipiente din plastic  încărcate cu gem.

În data de 10.01.2022, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș I, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din România, un cetăţean bulgar, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, gem pentru o societate comercială din Rusia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă al semiremorcii, cinci cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan și Pakistan, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.", arată un alt comunicat transmis de Poliția de Frontieră marți, 11 ianuarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel