70 de ani de la naşterea muzicianului Corneliu Stroe
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Muzicianul Corneliu Stroe s-a născut la 22 octombrie 1949, în Mediaş. 

A fost unul dintre cei mai apreciaţi toboşari din lumea jazz-ului românesc. Alături de Harry Tavitian, între 1981 şi 2008 a cântat în trupa Creativ, alături de care a bifat toate festivalurile de gen de la Sibiu, Galaţi, Ploieşti ş.a, conform site-ului http://www.rock-on.ro.

De-a lungul anilor a colaborat cu mulţi artişti consacraţi din muzica românească: Ovidiu Lipan - Ţăndărică, Vasile Şeicaru, Direcţia 5, Pasărea Colibri, Night Loosers, Jonny Răducanu, Alexandru Andrieş. Alături de Rotaru şi Hoefer a cântat în Blues Community, iar cu Stelu Enache şi Mircea Cazan a pus bazele Aromanian Ethno Band.

A iniţiat proiectul Balkanamera, cunoscut pe plan mondial atât prin editările discografice ale celor mai cunoscute case de discuri europene cât şi prin turneele internaţionale, potrivit site-ului icr.ro. Corneliu Stroe a fost şi profesor de istorie, el participând la săpăturile arheologice de la termele romane, fiind printre cei care au scos ruinele vechiului Tomis la suprafaţă. A murit la 11 iunie 2017, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel