Data publicării:

7 sfaturi pentru prevenirea căderii părului

Autor: florin, Florin Pupăză | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
hair-man-woman
hair-man-woman

Alegeri prezidentiale 2024

Căderea părului este un proces natural cu care ne confruntăm în fiecare zi, însă dacă devine excesivă, iar firele tale nu sunt dese şi nu fac faţă ciclului de regenerare, trebuie să apelezi la câteva metode de prevenire a pierderii lor. De preferat, să urmezi aceste sfaturi înainte să începi să te confrunţi cu o cădere masivă a părului, deoarece procesul va fi mult mai simplu şi va avea rezultate mai bune.

1. Adopta o alimentaţie sănătoasă pentru a preveni căderea părului

O alimentaţie sănătoasă, echilibrată şi diversificată ocupă un loc special în prevenirea căderii părului, deoarece există anumite vitamine şi minerale care contribuie la întărirea rădăcinii firelor, cum ar fi: A, B, C, E, zinc, fier, cupru, iod, calciu, magneziu, mangan şi potasiu. Acestea menţin sănătatea părului şi a organismului, de aceea este recomandat să urmezi o dietă bogată în legume, fructe şi grăsimi bune, iar dacă este necesar, suplimentează dozele zilnice cu anumite suplimente, potrivit divahair.ro.

Alimente indicate: cereale integrale, lactate, ouă, carne (peste, pui, vită, curcan), soia, nuci, morcovi, mazăre, fasole, citrice, banane, spanac, broccoli.

Alimente de evitat: mâncăruri grase, alimente care conţin sare, zahăr şi chimicale în exces. De asemenea, evita dietele foarte drastice, deoarece provoacă carenţe organismului.

2. Relaxează-te pentru a preveni căderea părului

Stresul şi oboseala pot să agraveze pierderea părului. Nu poţi controla tot ce ţi se întâmplă zi de zi, însă este important să realizezi când stresul pune stăpânire pe viaţă ta şi ajungi să faci orice lucru cu aceeaşi stare de iritabilitate şi să simţi presiune chiar şi atunci când nu este cazul. De fiecare dată când te confrunţi cu aceste stări inspiră şi expiră uşor, concentrându-te pe ceea ce faci.

Nu uita că şi somnul este foarte important pentru organism, aşa că nu reduce orele de odihnă.

3. Îngrijeşte-ţi părul cu produse de calitate pentru prevenirea căderii părului

Apelează la produse care nu agresează podoabă capilară şi pielea capului. Şampoanele, balsamurile, vopselele, spumă, fixativul sau diferite tratamente trebuie să aibă acţiune delicată şi hrănitoare, altfel pot usca excesiv scalpul şi părul şi pot provoca anumite afecţiuni (mătreaţă, dermatită seboreică), ceea ce conduce cu timpul la căderea părului. Dacă observi că un produs îţi provoacă neplăceri de la primele aplicări, renunţă la el chiar dacă îţi pare rău că ai cheltuit banii pe el, gândeşte-te că sănătatea părului tău este mai importantă.

4. Nu exagera cu produsele de styling şi instrumentele de coafat

Nu folosi în exces instrumentele de coafat (placă, ondulator, bigudiuri, uscător) şi produsele de styling, deoarece afectează rădăcina firului de păr. Dacă nu te poţi lipsi de acestea, setează uscătorul de păr la o temperatura mai mică şi achiziţionează instrumente pentru aranjare, care oferă o oarecare protecţie firelor. De altfel, ţine cont de tipul părului şi de sensibilitatea scalpului atunci când utilizezi diferite ustensile.

5. Ai grijă la medicamentele pe care le iei

Deşi sunt recomandate de medic, anumite medicamente provoacă pierderea părului, printre acestea numărându-se şi antidepresivele, anticoncepţionalele şi pastilele pentru slăbit. Dacă urmezi tratamentul pe o perioada mai scurtă, efectele nu vor fi atât de evidente, însă dacă iei medicamente pe o perioada mai lungă de timp şi observi că părul tău cade foarte rău, consultă doctorul şi schimbă tratamentul sau renunţă pur şi simplu la pilulele pe care le iei, dacă nu ai avut prescripţie medicală pentru ele.

6. Evită expunerea prelungită la soare

Deşi există opinii care resping faptul că soarele ar putea determina căderea părului, totuşi este bine să îţi protejezi firele şi pielea capului cu o pălărie, o eşarfă sau o şapcă. În plus, ai putea să foloseşti şi produse cu protecţie solară destinate părului, pentru a avea întreaga vara o podoabă capilară cu aspect sănătos şi îngrijit.

Tratament pentru căderea părului pe care îl poți prepara chiar tu

Ingrediente: o linguriţă de ulei de ricin, o linguriţă de suc de aloe vera, o linguriţă de miere, o lingură de suc de lămâie.

Amestecă bine toate ingredientele şi aplică pastă obţinută pe păr, masând uşor la rădăcina firelor. Lasă tratamentul să acţioneze o jumătate de oră, apoi spală părul. Prepară această mască naturistă de două ori pe săptămână dacă părul cade excesiv, iar pentru prevenire o poţi aplica de două-trei ori pe lună.

Mască naturistă regenerantă

Ingrediente: o lingură de miere, o lingură de ulei de măsline, un avocado

Pasează fructul de avocado, apoi adaugă celelalte ingrediente şi amestecă până se formează o pastă cremoasă. Aplică masca pe păr şi las-o să-şi facă efectul 20 de minute, după care spală-te cu un şampon hidratant cu acţiune blândă asupra firelor şi a pielii capului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel