60% din gospodăriile din Germania își folosesc economiile pentru a rămâne pe linia de plutire. Mulți nemți deja nu-și mai pot plăti împrumuturile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Nemții încep să resimtă efectele inflației și ale crizei energetice, în timp ce ambele conducte Nord Stream au fost avariate.

Gospodăriile germane sunt din ce în ce mai profitate din punct de vedere financiar, din ce în ce mai mulți cetățeni nu doar că își folosesc toate veniturile pentru a se descurca în fiecare lună, ci se bazează și pe economii și îndatorări. Dacă inflația continuă să crească, ar putea declanșa o criză financiară fără precedent în țară văzută ca motorul care menține economia europeană în funcțiune.

Helmut Schleweis, președintele Băncilor de Economii Germane și al Asociației Giro (DSGV), a avertizat recent că 60% din gospodăriile germane, care se ridică la 25 de milioane de oameni, își folosesc deja întregul venit lunar și unele economii pentru a ține pasul cu creșterea costului traiului.

„Primim din ce în ce mai multe apeluri de la oameni care sunt îngrijorați că nu vor mai avea suficienți bani pentru a trăi în viitor, și pentru că nu își mai pot deservi împrumuturile din cauza costurilor mari ale energiei”, a spus Kerstin Föller , care este consilier pentru datorii la centrul de consiliere pentru consumatori din Hamburg.

Există temeri că situația s-ar putea înrăutăți mult, mulți germani fiind speriați de creșterea prețurilor la alimente și facturile explozive la energie. În plus, inflația poate crește și mai mult, iar iarna poate aduce disponibilizări în masă, recesiune și chiar prețuri mai mari la energie, lăsând mulți germani cu puține opțiuni financiare.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Avarierea Nord Stream 1 și Nord Stream 2, „cel mai mare act de terorism industrial din secolul XXI“. Hartmann: A fost atât de bine gândit încât și peste 100 de ani o să ne întrebăm cine l-a făcut

AfD a crescut în sondaje

Germanii nemulțumiți de politica guvernamentală protestează din ce în ce mai mult pe măsură ce situația lor financiară se deteriorează, în special în estul țării. La fel de recent ca acum două zile, Germania a avut loc proteste în masă care cer deschiderea Nord Stream 2, care a fost vizată de un atac terorist care a declanșat un dezastru ecologic în Marea Baltică (citește AICI).

Furia populară a alimentat un val de ascensiune a partidului Alternativa pentru Germania (AfD) în sondaje, dar situația s-ar putea să se înrăutățească mult, ducând la tulburări politice în țară. Experții prevăd că adevărata criză nu va apărea până în 2023 sau 2024.

CITEȘTE ȘI     -    Polonia a inaugurat gazoductul Baltic Pipe: Andrzej Duda: Se încheie epoca dominației ruse. Țara noastră intră într-o nouă eră de suveranitate energetică, securitate și libertate / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel