60% din bugetul Târgoviștei pe 2022, pentru dezvoltare. Primarul Cristian Stan: Avem un an provocator
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Cristian Daniel Stan
Sursa foto: Facebook Cristian Daniel Stan
Bugetul este bazat pe investiții, secțiunea destinată proiectelor pentru dezvoltare reprezentând aproape 60% din total și însumând 293.306.000 lei.

Vor fi derulate proiecte în toate domeniile de infrastructură: în reabilitare stradală, în infrastructura socială, infrastructură de transport, infrastructură sportivă și, foarte important, continuă cel mai mare program de investiții din istoria municipiului în infrastructura educațională: creșe, grădinițe, școli – zonă pe care sunt deja deschise șantiere de investiții și vor urma altele, scrie dbonline.ro.

"Avem în față un an provocator, cu investiții masive. Suntem la fel de serioși, la fel de implicați, la fel de entuziaști. Ne vedem pe teren! În pofida unor dificultăți financiare deosebite, facem tot ceea ce depinde de noi pentru a menține ritmul susținut de modernizare și dezvoltare a municipiului, bazându-ne în primul rând pe fondurile nerambursabile puse la dispoziție de către Uniunea Europeană”, a precizat astăzi primarul Cristian Stan.

Acesta a mai subliniat că din cele aproape 500 milioane lei cât reprezintă bugetul municipiului, aproximativ 300 milioane lei sunt alocați capitolului investiții.

”Sumele de care discutăm sunt de aproximativ 300 de milioane de lei pentru a ne face o idee cam cât înseamnă venituri atrase pe această secțiune, pe cea de investiții, dezvoltarea presupunând tot ceea ce înseamnă obiectiv de investiții în curs sau investiții care vor fi demarate în acest an. Din taxe și impozite, administrația târgovișteană nu încasează mai mult de 70 de milioane de lei, cu indulgență. Asta înseamnă că undeva la mai puțin de un sfert pe ceea ce înseamnă secțiunea de dezvoltare, fără a mai discuta despre totalul bugetului, unde ne apropiem de 500 de milioane de lei. Din 500 de milioane, aproape 70 de milioane reprezintă taxele și impozitele locale. Așadar, o pondere foarte mare pe ceea înseamnă bugetul de cheltuieli pentru investiții al administrației publice locale târgoviștene este constituită de surse nerambursabile”, a mai declarat primarul de la Târgoviște.

Vezi și: Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Târgoviște va fi modernizată și extinsă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel