6 schimbări care se petrec în corpul tău după ce slăbești doar 2 kilograme
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Chiar și după ce ai pierdut doar câteva kilograme, vei începe să vezi schimbări pozitive în corpul tău.

Să fim realiști: să pierzi în greutate este greu. Și uneori poți simți că nu vezi niciun rezultat, indiferent cât de mult ai încerca. Dar chiar dacă nu vezi roadele eforturilor tale în oglindă (încă!), schimbări subtile încep să aibă loc în corpul tău – chiar dacă slăbești doar două kilograme.

Nu trebuie să pierzi un număr dramatic de kilograme pentru ca organismul tău să înceapă să se transforme. Iată 7 lucruri care se întâmplă atunci când începi să slăbești. Iar dacă slăbești mai mult de 2 kilograme, vei acumula tot mai multe beneficii pentru sănătate și vei vedea diferențe și mai vizibile.

6 schimbări în organismul tău

1. Nivelul celulelor grase se diminuează

Pentru a pierde în greutate, mâncați mai puține calorii decât consumați, iar energia suplimentară o să vină de la celulele adipoase.  „Pe măsură ce corpul tău începe să extragă energie din celulele tale adipoase pentru a compensa energia din alimentele pe care nu le consumi, celulele tale adipoase se vor micșora”, spune dr. Mike Roussell, doctor și co-fondator al Neuro Coffee. 

Și dacă aveți nevoie de mai multe stimulente pentru a menține greutatea, Rousell spune că recăpătarea rapidă în greutate vă poate supraumfla celulele adipoase. „Devin mai mari decât erau înainte să slăbești”, spune el.

2. Îți vei ține sub control glicemia

Scăparea de câteva kilograme poate îmbunătăți capacitatea organismului de a asumila zahărul din sânge. „Mâncarea mai puțină și efortul mai mare va duce la o sensibilitate mai profundă la insulină, ceea ce permite organismului dumneavoastră să controleze și să stabilizeze mai bine nivelul zahărului din sânge”, spune Roussell. Menținerea nivelului de zahăr din sânge echilibrat vă poate ajuta să evitați durerile provocate de foame.

3. S-ar putea să vă fie mai foame

Și nu este doar în imaginația ta. „Când reduci caloriile pentru a pierde în greutate, corpul va elibera cantități mai mari de un hormon numit grelină. Grelina spune creierului că vă este foame și că poți mânca”, spune Rousell. Nu e de mirare că ți-e mereu foame când încerci să slăbești!

4. Rata metabolică s-ar putea schimba

Știi că metabolismul este motorul care conduce la arderea caloriilor. Iar atunci când începi să slăbești, rata metabolică va scădea, deoarece corpul tău va avea nevoie de mai puține calorii pe zi pentru a-ți menține corpul să funcționeze. Dar aceste schimbări pot fi relative. 

„O persoană care câtărește 90 de kilograme și care pierde cinci kilograme va avea un impact metabolic mai mic decât o persoană care cântărește 50 de kilograme, dar care pierde cinci kilograme”, explică Roussell. „Severitatea în care reduceți caloriile și creșteți exercițiile fizice va avea, de asemenea, un impact. Schimbările mai lente, mai graduale vor avea un impact mai puțin negativ [asupra metabolismului dumneavoastră]”.

5. Nu te vor mai durea articulațiile

Cu cât cântăriți mai mult, cu atât exercitați mai multă forță asupra oaselor și articulațiilor când vă mișcați. Și în timp, această încordare suplimentară poate duce la deteriorarea articulațiilor și osteoartrita. Pierderea de a două kilograme de greutate în exces ar putea însemna 9 kilograme de mai puțină presiune asupra articulațiilor.

6. Inima ta va fi mai sănătoasă

Slăbirea crește colesterolul HDL - cel bun pentru tine - și scade trigliceridele, scăzând riscul de boli de inimă. Într-un studiu publicat în Jurnalul Asociației Americane a Inimii, femeile supraponderale și obeze care au pierdut în greutate pe o perioadă de doi ani și-au scăzut nivelul total de colesterol, indiferent de numărul de kilograme scăzute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel