Data actualizării:
Data publicării:

6 lucruri fascinante despre pisicile negre

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Pisicile negre sunt asociate cu Halloween-ul, vrăjitoria și ghinionul. Cu toate acestea, în ciuda reputației lor, ele sunt feline unice care, în anumite țări, sunt considerate aducătoare de noroc și au o istorie bogată ce datează din Evul Mediu. Desigur, în afară de culoarea blănii, pisicile negre nu sunt diferite de celelalte feline. Diferența constă în percepția pe care o au oamenii despre ele.

Pisicile negre și vrăjitoria

Începând din Evul Mediu, pisicile negre au fost asociate cu Satana, vrăjitoare și vrăjitorie. Unii oameni au mers atât de departe încât să creadă că pisicile negre erau complici ai vrăjitoarelor sau chiar vrăjitoare care își schimbaseră forma. Această superstiție răspândită a dus la ucideri în masă de pisici negre și uneori chiar și ale stăpânilor lor.

Pe lângă faptul că încă reprezintă tot ceea ce este înfricoșător, frica de pisici negre are și astăzi o anumită influență. Multe adăposturi de animale nu oferă pisici negre spre adopție în luna octombrie, din teama că ar putea fi sacrificate.

Pisicile negre vă pot ajuta viața amoroasă 

Uită de reprezentarea stereotipică a femeii cu pisici care este mereu singură. În unele colțuri ale lumii, se crede că pisicile negre pot îmbunătăți, de fapt, viața amoroasă.

De exemplu, în Japonia, se crede că femeile singure care au pisici negre atrag mai mulți pretendenți. În regiunile Midlands din Anglia, o pisică neagră este considerată cadoul ideal pentru o nuntă. Se crede că aduce noroc și fericire miresei.

Pisicile negre au o istorie maritimă

Pisicile de pe nave erau odată ceva obișnuit. Marinarii aduceau pisici la bordul navelor pentru a controla rozătoarele care puteau distruge proviziile de hrană sau dăunau navei în sine. Însă marinarii britanici credeau că o pisică neagră ar aduce noroc navei și ar asigura o întoarcere în siguranță acasă.

Totuși, situația era puțin mai complicată pentru pirați. Aceștia credeau că o pisică neagră care se apropie de tine aduce ghinion, în timp ce o pisică neagră care se îndepărtează aduce noroc, iar dacă o pisică se urca pe navă și apoi sărea înapoi, nava urma să se scufunde.

2. Sursa foto... (pisica-neagra-black-cat_34192700.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Pisicile negre sunt mai rezistente în fața bolilor

La începutul anilor 2000, cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate au descoperit că mutațiile genetice, care dau culoarea neagră a blănii, le pot oferi o anumită protecție împotriva bolilor. De fapt, aceste mutații afectează aceleași gene care oferă rezistență la HIV pentru unii oameni.

Având în vedere că pisicile pot experimenta multe dintre aceleași probleme de sănătate ca și noi - cancer, HIV și disfuncții cognitive asemănătoare cu cele ale Alzheimer-ului - sunt modele perfecte pentru studiul bolilor umane. Prin descoperirea modului în care pisicile au evoluat pentru a rezista bolilor, cercetătorii pot să învețe cum să prevină bolile și la oameni.

Pisicile negre își pot schimba culoarea 

Dacă pisica ta neagră adoră să se întindă la soare, razele UV pot descompune pigmentul negru din blana pisicii, schimbându-l într-o culoare ruginie. Blana afectată va rămâne decolorată, dar odată cu năpârlirea, va fi înlocuită de o nouă blană neagră.

Majoritatea pisicilor negre au ochi galbeni 

Deși culoarea ochilor pisicilor variază într-o gamă largă de nuanțe, majoritatea pisicilor negre au ochi galbeni sau aurii. Contrastul puternic dintre blana neagră și ochii galbeni adaugă și mai mult mister acestor feline fabuloase, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel