6 beneficii neștiute ale tatuajelor. Cu ce se fac și care sunt cele mai dureroase locuri
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Tatuajele nu doar că înfrumusețează corpul, dar au și beneficii la care nici nu te-ai fi așteptat.

Tatuajele au atât de multe beneficii estetice, acestea fiind principalul motiv pentru care oamenii le iubesc. Îți înfrumusețează corpul, te fac mai expresiv și mai încrezător.

Ce trebuie să știi despre tușuri

Tatoo artistul Cosmin Răducanu a explicat în exclusivitate pentru DC Medical ce conțin tușurile și care sunt posibilele probleme care pot apărea. Important de reținut este faptul că tatuajele se pot infecta dacă nu sunt întreținute corespunzător în primele zile. 

”Nu există tușuri naturale, se obțin printr-un proces chimic. Ce se află în interior este un pigment care este o pulbere, care se găsește și în alimente, peste tot, în vopsele. Pulberea de pigment poate fi un oxid sau acrilic, vegane. La cele vegane pigmenții sunt făcuți din plante. 

Sunt persoane alergice la anumiți alergeni, dar sunt extrem de rare alergiile. Majoritatea alergiilor sunt infecții pe care le-au provocat, pentru că este o rană deschisă și trebuie tratată ca atare. În majoritatea cazurilor este vorba de probleme de igienă.

Alergii reale foarte rar am văzut, la modul în care corpul a ejectat tușul din piele. Este singura alergie. Restul alergiilor pe care le-am văzut au provenit din cauza altor produse folosite timpul tatuajului”, a explicat Cosmin Răducanu, tatoo artist, în exclusivitate pentru DC Medical. 

Care sunt locurile cele mai dureroase

Există câteva locuri dureroase, iar Cosmin Răducanu ne explică care sunt acestea. 

”Locurile mai puternic inervate de pe corp vor fi automat mai dureroase. Se întâlnesc în jurul inserțiilor musculare și în jurul inserțiilor osoase. În jurul încheieturilor vor fi locuri dureroase, zonele din pleacă nervii, adică coloana, fața, palma”, a mai precizat sursa citată. 

Cu toate acestea, există și alte beneficii ale tatuajelor.

Ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar

Când cineva își face un tatuaj, înseamnă că sistemul imunitar se confruntă cu unele îmbunătățiri. Atunci când un material exterior, precum cerneala, intră în corpul unei ființe umane, sistemul imunitar atacă cerneala. Acest lucru poate provoca, de asemenea, puțin inflamarea pielii în cazul unor persoane. 

În cazul în care cineva optează pentru tatuaje multiple, sistemul său imunitar ar trece prin această practică de mai multe ori, prin urmare, organismul se obișnuiește. Răspunsul sistemului imunitar se îmbunătățește atunci când trimite anticorpi la locul unde artistul tatuator îți face un tatuaj. Ajută și în procesul de vindecare, arată Doing Tattoo.

Citește continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel