53 de pedepse cu închisoarea pe viaţă pentru un terorist
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un tribunal din Ankara l-a condamnat luni la 53 de pedepse cu închisoarea pe viaţă pe principalul suspect al unui dublu atentat cu maşină capcană care a făcut 52 de morţi în 2013, conform mass-media, preluate de AFP.

Yusuf Nazik a fost condamnat că a ucis 52 de persoane "în scop terorist" şi că "a adus atingere integrităţii statului", a informat agenţia privată de presă DHA.

Dublul atentat cu maşină capcană de la Reyhanli, în sudul ţării, a şocat Turcia, lovită de atunci şi de alte atacuri sângeroase, şi a evidenţiat riscurile legate de implicarea Ankarei în Siria alături de rebelii care încearcă răsturnarea regimului de la Damasc.

La acel moment, guvernul turc a pus acest atac pe seama unui mic grup de extremă-dreapta turc având legături cu serviciile de informaţii siriene. Acuzaţia a fost respinsă de Damasc.

Yusuf Nazik a "recunoscut" totuşi la prima audiere că atacul de la Reyhanli a fost comandat de serviciile de informaţii siriene, conform agenţiei de presă de stat Anadolu.

Condamnatul a fost arestat la mijlocul lunii septembrie în timpul unei operaţiuni inedite a serviciilor de informaţii turce (MIT) la Latakia, fief al lui Bashar al-Assad situat în nord-vestul Siriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel